KY yllätti Nurmijärvellä ja kamppailee tosissaan noususta 2. divisioonaan — ”Paras ottelu, jonka tämä seura on koskaan pelannut”

Raimo eerola

Niko Niemi teki viime hetkillä KY:n neljännen maalin.
Niko Niemi teki viime hetkillä KY:n neljännen maalin.

Haminalainen Kiekkoympyrät kamppailee tosissaan noususta jääkiekon 2. divisioonaan. KY yllätti lauantai-iltana vieraskentällä nurmijärveläisen KHT:n 4—2 (2—0, 1—1, 1—1) ja on kahden kierroksen jälkeen kakkosen karsintasarjassa kolmantena.

Kaksi parasta saa ensi kaudeksi paikan neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta.

— Paras ottelu, jonka tämä seura on koskaan edustustasolla pelannut, KY:n puheenjohtaja Jorma Kaaro herkesi sanomaan.

— Hieno, hieno taistelu koko joukkueelta. Mutta jos jonkun haluaa vielä erikseen nostaa esiin, niin kyllähän (maalivahti) Tomi Salminen antaa meille jatkuvasti mahdollisuudet voittaa, Kaaro kehui.

Loistavasti pelannut Salminen huhki KY:n veräjällä 39 torjuntaa. Pelin painopisteestä kertoo jotain se, että Henri Parkkonen KHT:n maalilla torjui vain 21 kutia.

Vahva alku ja huojentava loppu

KY sai otteluun loistoalun: Kirill Pomelov vei haminalaiset johtoon ajassa 7.14, ja Mikke Lempiäinen teki avauserän lopulla jo 0—2.

KHT kavensi Aleksi Niemen alivoimamaalilla toisen erän puolivälissä, mutta KY iski melkein heti takaisin Janne-Pekka Pölläsen osumalla.

Toisen kerran KHT tuli maalin päähän päätöserässä, ja isännät yrittivät lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Yritys päättyi niin kuin usein käy: Niko Niemi löi tyhjiin KY:n 4—2-maalin.

”Enemmän kuin uskalsimme odottaa”

KY hävisi karsinnan avausottelunsa jatkoajalla Kirkkonummen Salamille, mutta nousi nyt aidosti takaisin mukaan nousukamppailuun. Lohjalainen HAKI jyrää sarjan kärjessä kuudella pisteellä. Salamat on toisena viidellä ja KY heti perässä neljällä pisteellä.

KY kohtaa vielä tutun PEPO III:n vieraissa, helsinkiläisen OKK:n kotona ja päätteeksi HAKI:n vieraissa. Vierasvoitto KHT:stä oli kova näyttö, sillä nurmijärveläiset eivät hävinneet 3. divisioonan runkosarjassa yhtään kotiottelua ja kaikkiaankin 20 ottelusta vain yhden.

— Tämä oli enemmän uskalsimme odottaa, Kaaro myönsi.

— Mutta nyt olemme taistelussa mukana, ja ensi viikonlopun jälkeen (PEPO- ja OKK-ottelut) nähdään jo mikä on mahdollista ja mikä ei.