Kuolinisku Titaanien pudotuspelihaaveille – sarjapaikka kuitenkin käytännössä varmistui

Myös Muik Hockey löi kotkalaiset, ja 1 400 kilometrin viikonloppureissusta ei jäänyt mitään käteen.

Juha Rika

Kuolinisku Titaanien pudotuspelihaaveille – sarjapaikka kuitenkin käytännössä varmistui

Viime aikoina hyvässä myötäisessä porhaltanut Titaanit palaa pohjoisen ottelumatkalta ilman yhtään sarjapistettä. Lauantain Oulussa tulleen Laser-takaiskun jatkoksi tuli sunnuntaina katkera 4–5 (1–3, 1–2, 2–0) -tappio Suomi-sarjan jumbon Muik Hockeyn kaukalossa Uudessakaarlepyyssä.

Kun Titaanien kanssa pudotuspelipaikasta kilpaileva Karhu HT otti samaan aikaan samoilta vastustajilta täydet kuusi pistettä, Titaanien haaveet alemman loppusarjan kahden parhaan joukkoon yltämisestä muuttuivat aika teoreettisiksi. Jäljellä on kaksi sarjakierrosta.

– Meidän on nyt keskityttävä vain omiin peleihimme (HCIK kotona ja Karhu HT vieraissa). Ensi sunnuntaina sitten nähdään mikä on tilanne, Titaanien valmentaja Mika Iltola sanoi.

Pientä lohtua heikosti sujuneeseen 1 400 kilometrin viikonloppuun toi tieto sarjapaikan varmistumisesta. Ylimpänä karsintasarjaan joutuvien joukossa oleva HCIK voitti S-Kiekon jatkoajalla 3–2, mutta on nyt kuuden pisteen päässä Titaaneista ja 40 maalia huonommalla maalierolla. Mahdollisissa tasapistetilanteissa maaliero ratkaisee järjestyksen.

Kakkoskenttä teki kaikki maalit

Titaanit hävisi sunnuntain ottelun kahden erän aikana, kun Muik Hockey livahti 5–2-johtoon. Kolmannessa erässä vieraat nousivat Santeri Kuntun ja Ville Myyryläisen maaleilla 5–4:ään ja Myyryläinen oli viime sekunneilla lyödä vielä pelin tasoihin. Isäntien maalivahti Mathias Biskop venyi kuitenkin uskomattomaan torjuntaan.

– Hävittiin, mutta nostan joukkueelle hattua kolmannen erän taistelusta, Iltola sanoi.

Titaanit hallitsi peliä tiivistettyään peluuttamista kolmeen kentälliseen. Päätöserän kahden maalin lisäksi kotkalaiset osuivat kahdesti maalin poikkiputkeen.

Kakkoskenttä teki Titaanien kaikki maalit. Myyryläisen saldo oli 3+1, Kuntun 1+1 ja sentteri Santeri Salmisen 0+4.