Kolmoset alkoivat upota kreivin aikaan — PeKa vältti täpärästi yllätystappion Huimalle

Antti Kaarto

Elina Oravakangas upotti loppuminuuteilla kaksi tärkeää kolmen pisteen koria.

Peli-Karhujen kotiottelun Äänekosken Huimaa vastaan naisten korisliigassa piti olla selvä juttu — mutta se oli kaikkea muuta. Vain yhden ottelun koko kaudella voittanut Huima piinasi PeKaa viime hetkille asti, mutta kotijoukkue selvisi piinasta loppuhetkien hurjan heittopelin ansiosta.

PeKa voitti lopulta 85—76 (33—24).

Kaksi minuuttia ennen loppua tilanne oli vielä tiukka 77—75. Sitten Daisha Simmons heitti kolmosen sisään ja kun hetken päästä Elina Oravakangas toisti tempun, peli oli selvä.

Kaikkiaan kotijoukkue takoi kaaren takaa päätöskympillä seitsemän koria eli 21 pistettä kymmenellä yrityksellä. Sihti parani dramaattisesti viime hetkellä, sillä kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana PeKa oli sutinut 25 kolmosyrityksestään 20 ohi.

Simmons heitti päätösneljänneksen seitsemästä kolmosesta kolme ja Oravakangas ja Anissa Pounds kumpikin kaksi.

Peli ratkesi hyökkäämällä, sillä omalla korilla PeKan esitys jätti paljon toivomisen varaa. Kotijoukkueen korille pääsi liian usein liian vaivattomasti, ja Huiman amerikkalaiset nostelivatkin korin läheltä 46 pistettä. Esimerkiksi ikinuori Kenya Robinson, 47, pelasi kuin ei olisi koskaan poissa ollutkaan, teki 16 pistettä ja otti 12 levypalloa.

PeKasta Simmons sai viimeisen jakson spurttinsa ansiosta kasaan 20 pistettä ja otti 10 levypalloakin. Samaan ylsi Akilah Sims. Viisi kolmosta säkittäneelle Poundsille kirjattiin 17 pistettä ja parhaan pelaajan palkinto.

Viikolla Peli-Karhujen joukkueeseen liittynyt ex-ammattilainen Linda Lehtoranta ei vielä ollut kokoonpanossa.

PeKa pelaa seuraavaksi ensi lauantaina Espoossa EBT:tä vastaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet