HP:ltä täysi mahalasku, Alajärvi jätti kotijoukkueen nollille — Karsintojen kotietu karkaamassa

Linda Varoma

Henri Heikkilä kynti kentän pintaa matkalla pesälle.
Henri Heikkilä kynti kentän pintaa matkalla pesälle.

Pelinjohtajan vaihtaminen ei näytä piristäneen Haminan Palloilijoita. Superpesiksen peräpään tärkeässä ottelussa HP oli täysi vastaantulija, ja hävisi Vallikentällä Alajärven Ankkureille 0—2 (0—6, 0—2).

Alajärvi siirtyi sarjassa HP:n edelle ja on nyt sijalla 12. Se on paikka, josta joutuu superpesiskarsintoihin, mutta josta saa kotiedun Ykköspesiksestä tulevaa vastustajaa vastaan.

HP valahti pykälällä sijalle 13. Jos se jää loppusijoitukseksi, saa HP karsinnoissa vastaansa Ykköspesiksen parhaan välieräjoukkueen ja joutuu aloittamaan karsinnat vieraskentällä.

Alajärvi on HP:tä kaksi pistettä edellä. Ankkurit pelaa enää yhden ottelun, kun se saa kotikentälleen putoamaan tuomitun heittopussi-Oulun.

HP kohtaa tiistaina Oulun vieraskentällä. Runkosarja päättyy torstaina Vallikentällä, jonne astelee alajatkosarjan voittava ja Superin pudotuspeleihin etenevä Kitee.

Jos oletetaan, että sekä HP että Alajärvi voittavat Oulun, tarvitsee HP voiton myös Kiteestä napatakseen karsintojen kotiedun.

Sisäpeli aivan jumissa

Ankkurit-ottelun alku oli HP:ltä synkkä. Pallo ei tarttunut millään räpylään, ja kotijoukkue avusti Alajärven 6—0-johtoon kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa.

Tekeminen ulkokentällä petraantui alkutupeksinnan jälkeen, mutta sisäpeli sakkasi koko ottelun ajan. HP sai ottelussa vain neljä kolmostilannetta, joista kolme avausjaksolla ja vain yhden toisella.

Alajärvi loi 17 kolmostilannetta.

Haminalaisten kentälle meneminen oli hieman parempaa kuin tiistain Imatra-tappiossa, mutta kärkilyöntiprosentti 40 ei anna syitä viskellä hattua ilmaan. Jo kakkospesälle pääseminen oli kovan työn takana.

Toki HP joutui edelleen tulemaan toimeen ilman Lauri Kaartokalliota. Lisäksi ykkösetenijä Joona Mäkelä pelasi varotoimenpiteenä miniroolissa numerolla 9.

Lukkari Matias Hangasmaa pelasi kelpo ottelun. Avausjakson jokerina ja toisen jakson numerolla 1 pelannut Jyri Toikka pääsi ihan mukavasti kentälle (4/6), mutta vaihtajia hänelle ei löytynyt.

Alajärven jokeri Henri Heikkinen löi kolme juoksua. Jokerikollega Sami Mikkolanaho ja lukkari Ville Väliaho pamauttivat kaksi juoksua mieheen.

Tuulinen ja sateinen ilma näkyi yleisömäärässä. Vallikentällä ottelua seurasi 822 katsojaa.