Tapio Pulkkanen lopetti kauden avauskierroksen hurjaan kiriin Etelä-Afrikassa — kymmenen viimeistä reikää seitsemän alle parin

AOP/CATHERINE KOTZE

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen aloitti kilpailukautensa golfin Euroopan-kiertueella erikoisella kierroksella Etelä-Afrikan avoimessa mestaruuskilpailussa Johannesburgissa. Pulkkanen lähti telineistä tahmeasti, ja oli kahdeksan reiän jälkeen yhden yli parin. Loput kymmenen reikää 29-vuotias KG:n mies pelasi kuitenkin hurjasti seitsemän alle parin. Hän teki ensin 9. reiällä birdien ja 12. reiällä eaglen, ja päätti kierroksen neljään peräkkäiseen birdieen rei’illä 15—18.

— Vähän tahmainen alku oli tänään. Löin hyviä lyöntejä alussakin mutta en oikein saanut mitään aikaan. Vähän ruosteessa olin alussa, Pulkkanen sanoi.

— Viimeiset kymmenen reikää meni kyllä hienosti. Rautapeli oli selvästi parempaa kuin pitkään aikaan. 12. reiällä tuli hieno eagle. Löin rautakutosen pariin metriin ja putti sisään.

Pulkkanen jakaa avauskierroksen jälkeen kymmenettä sijaa tuloksella 65, kuusi alle parin.

Tarjolla jälleen kolme paikkaa British Openiin

Etelä-Afrikan avoimia pelataan kahdella kentällä. Pulkkanen aloitti Bushwillow-kentällä ja jatkaa huomenna Firethornella. Viikonlopun finaalikierrokset pelataan niin ikään Firethorn-kentällä.

— Tänään oli vuorossa ehkä tuo helpompi kenttä, mutta hyvissä asemissa huomiseen, Pulkkanen sanoi.

Kisan kärjessä on USA:n Johannes Veerman tuloksella —9. Ensimmäistä kauttaan Euroopan-kiertueella pelaava Sami Välimäki aloitti Pulkkasen tapaan hienosti ja jakaa 34. sijaa tuloksella —4.

South African Open on tänäkin vuonna karsintakilpailu heinäkuussa pelattavaan The Openiin (British Open). Paikan Royal St George'sin kentällä pelattavaan major-turnaukseen saa kisan kolme parasta.

Uusimmat uutiset