Antto Nikkarinen johtaa KTP:n peliä ensi kaudellakin

Viime kauden pelaajista KTP haluaa vielä ainakin Mikael Aallon, mutta ottajia on muuallakin.

Jukka Lehtoranta

Antto Nikkarinen jatkaa KTP-paidassa ensi kaudella.
Antto Nikkarinen jatkaa KTP-paidassa ensi kaudella.

Susijengin MM-karsintaryhmään lukeutuva Antto Nikkarinen, 27, jatkaa KTP-Basketin riveissä 1+1-vuotisella sopimuksella. Nikkarinen siirtyi kesken viime kauden Ruotsin Jämtlandista Kotkaan.

— Saimme hyvän pelimiehen, joka toi joukkueeseen jo viime kaudella selkeää ryhtiä. Maajoukkuemiehiä ei ihan joka Korisliiga-joukkueesta löydy, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoo.

KTP:n lisäksi nykyisiä maajoukkuerinkiläisiä on tällä Korisliiga-kaudella ollut vain Helsingin Seagullsilla (Tuukka Kotti, Antti Kanervo ja hetken aikaa Carl Lindbom), Salon Vilppaalla (Juho Nenonen ja Mikko Koivisto) ja Joensuun Katajalla (Ilari Seppälä).

Nikkarinen on pelannut urallaan 38 miesten maaottelua, mutta kisakoneeseen on änkenyt joka kerta joku vielä parempi takamies. Myöskään helmikuun MM-karsintaotteluihin Nikkarista ei nimetty. Kovasta pelimiehestä on silti kyse.

— Antto on maamme kärkitakamiehiä, josta kertoo myös Korisliigan toissakauden MVP-valinta. Hän tuo joukkueeseen kokemusta ja pelinjohtotaitoa, joita tarvitaan, jos haluamme menestyä, New Yorkin –lomaltaan tavoitettu päävalmentaja Tomi Kaminen kertoo.

"Haluamme olla erilaisia kuin muut joukkueet"

Viime kaudella Nikkarisella oli vaikeutua sopeutua Jämtlandin vaatimaan vauhtipeliin. Kotkassa Nikkarinen sai pian huomata uudenkin joukkueen pyrkivän nopeuttamaan peliään.

— Loppukauden materiaali sopi vauhtipeliin, joten se oli eri asia kuin Ruotsissa, Nikkarinen itse kommentoi.

— Vaikka kausi ei mikään maaginen ollut, niin Kotkassa hoidettiin kaikki asiat kentän ulkopuolella hyvin ja minut otettiin myös joukkueessa heti isoon rooliin.

Nikkarinen ehti pelata viime kaudella KTP-paidassa 17 ottelua keskiarvoilla 7,8 pistettä ja 3,7 syöttöä. Pelintekijä haluaa varmasti nostaa lukemat takaisin Seagulls-kauden tasolle (10,1/7,3).

— Olemme puhuneet Kamisen kanssa puolen kentän hyökkäämisestä ja miten saamme siihen lisää mielikuvitusta. Haluamme olla erilaisia kuin muut joukkueet. Kiva päästä rakentamaan sitä alusta asti, Nikkarinen kertoo.

Helsingissä kesää vielä viettävä Nikkarinen kertoo jo aloittaneen harjoittelun ja palaavansa mielellään tuttuihin Kotkan maisemiin.

— Antto halusi itse jatkaa Kotkassa, mikä on hyvä signaali joukkueen rakentamisen kannalta, Kaminen iloitsee.

Amerikan apuja ei pelintekijäksi

KTP on aloittanut joukkueen kasaamisen pienestä päästä, sillä Nikkarisen lisäksi sopimukset on jo sorvattu niin ikään takakenttäläisten Michael Poundsin ja Janne Lehtorannan kanssa.

Suomalainen takamieskolmikko pitää sisällään sopivan sekoituksen taitoa, kokemusta ja potentiaalia. Pieneen päähän ei siis akuuttia Amerikan avun tarvetta ole.

— Ei tule ainakaan pelintekijää. Skoraava combo-takamies voi olla mahdollinen, Kaminen paljastaa.

KTP jatkaa edelleen neuvotteluja viime kauden muidenkin pelaajien kanssa. 205-senttinen Mikael Aalto olisi ainakin toivelistalla, mutta samoilla apajilla on muitakin.

— Turun Kristika tuntuu olevan kovasti ainakin Aallon, (Ilmari) Kallion ja (Joni) Herralan perässä, Lindström kertoo.