FC KTP ja Kotkan Nappulat perustavat uuden yhteisen junioriseuran, jonka nimi selviää lokakuussa

Uuteen seuraan liittyy 650 junioripelaajaa. Tavoitteena on pitää harrastamisen maksut kurissa ja saada Ruonalan halli talvisin tehokkaampaan käyttöön.

Jukka Lehtoranta

Kotkan Nappuloiden Karhula 07 -joukkue harjoitteli helmikuussa 2018 valmentajansa Teppo Anttilan johdolla Ruonalan hallissa.
Kotkan Nappuloiden Karhula 07 -joukkue harjoitteli helmikuussa 2018 valmentajansa Teppo Anttilan johdolla Ruonalan hallissa.

Kotkalaiset jalkapalloseurat FC KTP ja Kotkan Nappulat ovat päättäneet perustaa uuden juniorijalkapalloseuran Kotkaan.

Uuteen seuraan liittyy noin 650 junioripelaajaa, jotka ovat 3—20-vuotiaita. KoNasta tulee noin 400 ja KTP:stä noin 250 pelaajaa.

Seuran ensimmäinen syyskokous on lokakuussa. Se on samalla seuran virallinen perustamiskokous, ja siellä päätetään myös uuden seuran nimestä. Pelaajat siirtyvät uuteen seuraan marraskuussa.

Kotkan Nappulat ry:n puheenjohtaja Mikko Vaahersalo sanoo, että uuden seuran perustamisessa on järkeä monestakin eri syystä.

— Koska Ruonalan hallin talvivuorot jaetaan seuraperusteisesti, saamme ne isommalla seuralla tehokkaampaan käyttöön, eikä kenttä ole vajaakäytössä. Suuremman seuran ääni kuuluu paremmin myös Palloliitossa, Vaahersalo sanoo.

Esimerkiksi valmennustukien jakopäätöksissä pienten seurojen kohtalona on helposti jäädä ilman. 650 pelaajan seura on Suomen mittapuulla keskisuuri.

Harrastamisen hinta kuriin

Vaahersalon mukaan iso koko hillitsee myös harrastamisen hintaa.

— Mitä isommiksi muksut kasvavat, sitä vaativampaa heidän valmentamisensa on, eikä vapaaehtoisten valmentajien osaaminen enää välttämättä riitä. Yksi päätoiminen valmentaja pystyy valmentamaan 100—150 pelaajaa joka päivä. Saamme eri ikäluokille tasalaatuisia ja laadukkaita harjoituksia, joiden kustannukset pelaajaa kohti ovat pienemmät kuin pienemmällä pelaajamäärällä.

Keskusteluissa uudesta seurasta olivat alkuvuodesta mukana myös Haminan Pallo-Kissat, Peli-Karhut ja Jäntevä, mutta kolmikko päätti jättäytyä ulkopuolelle.

— Se on vähän sääli, sillä olisimme saaneet muskeleiltaan jo varsin ison 1 300—1 500 pelaajan seuran. Mutta mitään draamaa tässä ei ole, seuroilla on edelleen erittäin hyvät välit, Vaahersalo sanoo.

Ohjausryhmä valmistelee

Uutta seuraa valmistelee KTP:n ja KoNan muodostama ohjausryhmä, johon kuuluvat Pasi Peltomäki, Kimmo Anttila, Mikko Vaahersalo, Jari Klaus ja Leni Lauretsalo. Ryhmä muun muassa kirjoittaa seuralle säännöt, laatii ensimmäisen budjettiehdotuksen ja valmistelee asiat perustamiskokoukseen.

Palloliitosta uuden seuran perustamisessa kotkalaisia ovat neuvoneet Veli-Matti Yli-Rinne, Taneli Haara ja Veijo Vainikka.