KTP ei saanut kiinni kärkeä Ykkösessä — Arbeiter vakuuttaa seuran reagoivan keskikentän pelaajatarpeeseen heinäkuussa

KTP jäi sunnuntaina toisen kerran peräkkäin ilman tehtyä maalia, kun Tampereen Pallo-Veikot otti vasta kauden toisen voittonsa maalein 1—0 (0—0) Eetu Kolun tehtyä 58. minuutilla ottelun ainoan maalin.

Pekka Kimpanpää

Maalipörssiä johtava Kalle Multanen (edessä) ei päässyt ottelussa kunnollisille paikoille. Arkistokuva.
Maalipörssiä johtava Kalle Multanen (edessä) ei päässyt ottelussa kunnollisille paikoille. Arkistokuva.

KTP:lla oli alla 0—3-kotitappio TPS:lle, joka yhdessä Hakan kanssa on jo nyt karussa muilta kärkipäähän kaavailuilta joukkueilta. Valmentaja Argo Arbeiter näki suurimmaksi syyksi tappiolle pelaajapulan keskialueella.

— Kaksi johtaviksi keskikentän pelaajiksi kaavailtua on sivussa, Saku Leppänen ilmeisesti loppukauden ja Ralph Kottoy lähti. Matias Lindfors loukkaantui viime ottelussa. Anton Eerola on lupaava, mutta nuorella pelaajalla taso heilahtelee, Arbeiter sanoi.

Nolla tehtyä ei aina kuvaa täysin joukkueen hyökkäyspeliä, mutta Tammelan stadionilla se kuvasi osuvasti KTP:n hyökkäyspeliä. Maalipörssiä kuudella osumalla johtava Kalle Multanen ei juurikaan päässyt paikoille.

— Avauspuoliaika oli meiltä todella vaisu. Emme saaneet lainkaan pitkiä hyökkäyksiä, keskiarvo oli varmaan viisi sekuntia hyökkäykselle, sanoi kapteeni Juuso Laitinen.

Keskikenttä jälleen vaisu

KTP aloitti toisen jakson paremmin ja 54. minuutilla oli ehkä paras paikka, mutta Laitinen laukoi yli Multasen tarjoilusta.

— Toisella jaksolla pelasimme aggressiivisemmin ja saimme enemmän painetta heidän päähänsä, mutta viimeisen kolmanneksen peli ei parantunut paljonkaan. Viimeiset syötöt olivat heikkoja, Laitinen myönsi.

Päävalmentaja Arbeiter oli tehnyt vain yhden muutoksen avaukseen TPS-otteluun verrattuna. Tuukka Kurki korvasi Lindforsin, joka siis on loukkaantuneena.

Eerola, Antti Mäkijärvi, Kurki ja Kasperi Liikonen olivat keskikentällä hieman näkymättömiä eikä kukaan saanut hyökkäyspeliä rullaamaan. Puolustuspelikään ei sujunut erityisen hyvin, vaikka Laitinen oli kokonaisuutena puolustukseen tyytyväinen.

— TPV teki maalinsa hyvästä paikasta, mutta sen lisäksi heilläkään ei ollut juuri hyviä tekopaikkoja, Laitinen sanoi.

Arbeiter vakuuttaa seuran reagoivan

Siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta ja Arbeiter vakuutti seuran reagoivan silloin keskikentän pelaajatarpeeseen. Sitä ennen on kuitenkin kolme tärkeää ottelua, etenkään Hakalle ei saisi kotona hävitä vastaavaa kuuden pisteen ottelua kuin mitä TPS:lle jo hävittiin. EIF ja Jaro kohdataan vieraissa.

TPV:llä on myös ollut omat ongelmansa. Päävalmentaja Anssi Ylinen on sairaslomalla ja kakkosvalmentaja Mikko Innanen jätti tehtävänsä sisäisten riitojen takia. Päävalmentajana on nyt kakkosjoukkueesta nostettu Jukka-Pekka Listenmaa, KTP-ottelu oli hänelle kauden toinen. Listenmaa voitti 1994 SM-kultaa TPV:ssä.