Kokoa on, mutta levypallot eivät tartu näppeihin — "Kaveri oli paljon fyysisempi ja me luvattoman pehmeitä"

KTP-Basketin kirivaihde löytyi kotiavauksen lopussa, mutta Suomen mestari Karhu Basket piti pintansa. Jenkkiosasto esitti hyviä ja hyvin huonoja otteita.

Ella Karttunen

KTP:n JayVaughn Pinkston oli kotijoukkueen pistekunkku 25 pisteellä. Kuvassa taisteluparina Karhun Mikael Laihonen, taustalla Alexander Thompson.
KTP:n JayVaughn Pinkston oli kotijoukkueen pistekunkku 25 pisteellä. Kuvassa taisteluparina Karhun Mikael Laihonen, taustalla Alexander Thompson.

Dramaattisesti Mestarien liigan ratkaisevan karsintaottelun Puolassa hävinnyt Kauhajoen Karhu Basket oli toipunut sunnuntain järkytyksestä nopeasti.
KTP-Basket esitti jo lupaavampia otteita ja kiri ottelun tiukaksi, mutta kahden edelliskauden Suomen mestari haki lopulta Kotkasta 88—93 (43—53) -vierasvoiton.

— Tappiosta huolimatta olen - en sano tyytyväinen - mutta toiveikas, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kommentoi.

KTP on viime vuosina aloittanut kautensa säännöllisesti mollivoittoisesti. Viime kaudella alkukierroksilla KTP lyötiin pariin kertaan murskalukemin parkettiin ja Kamisen nuotti oli todella matala.

— Jos mennään vuosi taaksepäin, niin fiilis on nyt ihan eri. Näen tässä paljon potentiaalia. Homma lähtee rullaamaan, kun opimme tuntemaan toisemme paremmin ja saamme pieniä juttuja hiottua, Kaminen vakuutteli.

Koskimies: Pääsimme hienosti kovan paikan yli

KTP aloittikin ottelun räväkästi entisten NCAA-tähtien JayVaughn Pinkstonin ja DeAndre Danielsin johdolla. Karhu kuitenkin kuittasi KTP:n 7–0 -riuhtaisun nopeasti ja otti pelin haltuun. Levypallopeli tuntuu olevan KTP:n tämän kauden heikko kohta ja Karhu repi eroa rohmuamalla jatkuvasti toisia mahdollisuuksia hyökkäyslevypallojen kautta.

— Kaveri oli paljon fyysisempi ja me luvattoman pehmeitä. Kun pelasimme jonkin setin, josta tuli kaukoheitto, niin kaverit lähtivät jo pakittamaan puolustukseen, Kaminen ihmetteli.

— Tästä sai ainakin hyvää videomateriaalia joukkueelle.

Rasitettu ja pettynyt Karhukaan ei ymmärrettävästi loistanut, mutta entisestään kehittyneen Okko Järven johdolla se piti KTP:n turvallisen takamatkan päässä.

— Olen tosi tyytyväinen siihen, miten ammattimaisesti joukkue käsitteli Puolan pettymyksen. Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli ja KTP pisti meidät todella tiukille, mutta pääsimme hienosti kovan paikan yli, ensimmäistä kautta Karhua päävalmentajana luotsaava Janne Koskimies kiitteli.

Kotijoukkue löysi vielä lopussa kirivaihteen ajoittain pitelemättömän Joonas Lehtorannan johdolla, mutta kolmea pistettä lähemmäs (88—91) hätistely ei riittänyt.

Pinkston (25 pistettä) ja Daniels (22) häärivät KTP:n tehomiehinä, mutta valmentajaltaan kovameriittiset amerikkalaiset eivät saaneet aivan puhtaita papereita.

— Edelleen pikkaisen kuritonta - hypitään vähän pois siitä, mitä haluamme tehdä. Muut eivät aina tiedä mitä on tulossa. Nyt tuli kuitenkin onnistumisia ja Pinkstonin hermokontrollikin oli huomattavasti parempi kuin Lapualla, Kaminen sanoi.

Sen sijaan Kevin Langford kyykkäsi pahasti. 28 minuuttia pelannut sentteri kirjautti tilastoihin seitsemällä heitolla nolla pistettä, kolme levypalloa ja kentän huonoimmat plusmiinukset (-10). Valmentajan useasti kehuma näkymätön työ tuntuu usein olevan todella näkymätöntä.

— Ei ollut paras päivä, mutta näitä sattuu. Kevin on minun luottomies. Lentolippua ei ole tilattu, eikä tilata, Kaminen puolusteli.

KTP:n ottelut jatkuvat jo perjantaina BC Nokian vieraana. Kotonaan KTP kohtaa ensi keskiviikkona Salon Vilppaan.

Uusimmat uutiset