Tuomarin liian hätäinen vihellys hämmensi ”tillilihamaisen” KaVen kotiottelun loppua — ”Hyvää oli se, että nousimme suosta peliin mukaan”

Karhulan Veikot ryhdistäytyi kahden heikon erän jälkeen tappelemaan voitosta.

Linda Varoma

Mikael Korhola oli KaVen tehokkain pistenikkari yhdessä Henri Piiparin kanssa.
Mikael Korhola oli KaVen tehokkain pistenikkari yhdessä Henri Piiparin kanssa.

Tamperelainen Rantaperkiön Isku pudotti Karhulan Veikot 1-sarjassa seitsemänneksi hakemalla Karhulasta 3—1 (25—12, 25—19, 16—25, 26—24) -voiton.

Aivan ilman selkkauksia ottelu ei ratkennut. Vahvasti kahden ensimmäisen erän jälkeen tauolta kentälle palannut KaVe vei kolmannen erän ja johti neljättä 22—21, kun Mikael Korhola pamautti pallon verkon yli. Päätuomari Ari Heikkisen pilli ehti kuitenkin soimaan juuri ennen kuin pallo oli lattiassa, jonne se olisi päätynyt joka tapauksessa.

Pallo otettiin uusiksi, ja sen sekä kaksi seuraavaakin vei pitkien pallorallien jälkeen Isku. Tilanne oli 22—24.

Isku sai eräpallon lattiaan ja rajatuomari näytti, että sisällä oli. KaVen pelaajat protestoivat rajusti, ja päätuomari Heikkinen vaihtoi tuomiota: ulkona.

KaVe tasoitti Korholan torjuntapisteellä 24—24:ään, mutta Roope Kemisen verkkosyöttö ja Iskun onnistunut toinen eräpallo lopettivat ottelun.

— Sääntöjen mukainen ratkaisu, KaVen valmentaja Esa Piipari totesi hätäistä vihellystä seuranneesta uusintapallosta.

Katsomosta kuului huomattavasti jyrkempiä äänensävyjä.

KaVe oli tillilihaa

KaVe aloitti kehnosti, ja ongelmia oli varsinkin syöttöjen vastaanotossa. Loukkaantunutta liberoa Ransu Miinalaista tuurannut nuori Petri Hannola siirtyi toisessa erässä penkille. KaVe pelasi loput ottelusta ilman liberoa eli puolustuksen erikoismiestä.

— Tämä oli hänelle ensimmäinen kerta liberona. Kaikki on kokemusta, hän kehittyy koko ajan, Piipari sanoi.

KaVe alkoi saada palloja ylös ja parempia paikkoja hyökkäykselle. Erityisesti Roope Kemisen vastaanottopeli sai Piiparin kehut.

— Tappio harmittaa, mutta hyvää oli se, että nousimme suosta peliin mukaan. Viime kaudella joku kirjoitti, että KaVe on sitkeä kuin tilliliha, ja tänään olimme.

Korhola ja Henri Piipari iskivät kumpikin KaVelle 15 pistettä. Isku oli saanut avukseen VaLePasta liigapelaaja Ilari Toimelan, joka teki 14 pistettä. 1-sarjan tehokkain pelaaja Paavo Korhonen oli asemansa väärti ja kentän pistekunkku 20 pinnallaan.

KaVe pelaa seuraavan kerran vasta sunnuntaina 5. tammikuuta, jolloin Karhulaan saapuu TuTo.