Suomi-sarjan karsintoihin joutuvan Titaanien asenne kaksi erää pahasti hukassa — ”On raskasta, että noin paljon joutuu herättelemään”

Yksi hyvä erä ja yksi maali eivät riittäneet jatkamaan Giants-ottelusarjaa.

Antti Kaarto

Titaanien varakapteeni Elmeri Kotro kävi useita keskusteluja päätuomari kanssa Antti Nurmelan kanssa. HC Giantsin Tomi Stylman oli kuulolla, kun aiheena oli Miro Mänttärin saama 2+2-minuutin jäähy.
Titaanien varakapteeni Elmeri Kotro kävi useita keskusteluja päätuomari kanssa Antti Nurmelan kanssa. HC Giantsin Tomi Stylman oli kuulolla, kun aiheena oli Miro Mänttärin saama 2+2-minuutin jäähy.

Titaanien kausi jatkuu Suomi-sarjan karsinnoilla. Yksi ponteva erä ei auttanut, ja Titaanit hävisi HC Giantsille kotonaan 1—2 (0—0, 0—2, 1—0).

Giants pelasti sarjapaikkansa suoraan voiton 3—0.

Jäähallissa soi juuri ennen päätöserän alkua tv-sarja Ihmemiehen tunnussävel. Kahden vaisun erän jälkeen näytti siltä, että kotijoukkueen pelaajat halusivat todellakin tehdä macgyvermaisen ihmeen ja jatkaa ottelusarjaa.

Päätöserän hyvä esitys ei kuitenkaan johtunut musiikista, paljasti päävalmentaja Mika Iltola.

— Erätauolla kysyin kopissa, haluaako joukkue edes voittaa tätä peliä. Asennetta pumpattiin esiin ja se löytyi, mutta ei yksi maali riitä, Iltola sanoi.

Hän myönsi olevansa karsintasarjan alla huolissaan siitä, millaisella asenteella Titaanit kaksi ensimmäistä erää pelasi.

— On raskasta, että noin paljon joutuu herättelemään. Piti mennä ihan vittuilun asteelle, Iltola kertoi toisen erätauon koppipuheestaan.

Nyt loukkaantui Roope Lantta

Titaanit painoi päätöserässä jyrän lailla, eikä jää juuri kulunut toisessa päässä kenttää. Se sai kuitenkin aikaan vain yhden maalin, kun Santeri Suikkanen täräytti kovalla lämärillä kiekon verkkoon Panu Laitisen poikittaissyötöstä juuri, kun Giants tuli täysilukuiseksi jäähyn jälkeen.

Kotijoukkueella oli jo ottelun alussa omat paikkansa ottaa peli haltuun.

— Meillä oli kaksi läpiajoa, mutta ne olivat vähän löpöjä yrityksiä suoraan maalivahdin syliin. Maalinteosta ollaan puhuttu paljon, ja ihan syystä, Iltola sanoi.

Titaanien hyökkääjäosasto koki taas kovia, kun kapteeni Roope Lantta sai poikittaista mailaa kylkeensä ja jätti ottelun jo kahden vaihdon jälkeen.

Tuomariratkaisut puhuttivat

Otteet olivat muutenkin varsin reippaita, ja jäähyaition ovet kävivät tiuhaan. Ratkaisevat hetket koettiin toisessa erässä, kun Miro Mänttäri sai 2+2 minuutin rangaistuksen ja lisäksi käytöskympin pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Rike oli selvä, mutta kova tuomio puhutti.

Heti Mänttärin perään istunnolle lähti Panu Laitinen. Se kostautui. Giantsin Erik Naroma hiipi kahden miehen ylivoimakuviossa takatolpalle, josta pani kiekon vapaasti maaliin.

Vain 33 sekunnin jälkeen Giants teki identtisen maalin yhden miehen ylivoimalla, nyt tolpalla päivysti Juho Veneskari.

— Siihen asti ottelu oli tarkkaa peliä. Mänttärin jäähy sotki toista erää. Kun hän ja Lantta olivat poissa, muille hyökkääjille jäi liian paljon vastuuta, Iltola sanoi.

— Tuomari astui tänään arvoon arvaamattomaan. Hän meinasi jättää selviä jäähyjä viheltämättä, ja monet vihelletyistä olivat tulkinnanvaraisia.

Sellainen oli ainakin Jere Koikkalaisen päätöserässä korkeasta mailasta saama 2+2:nen. Titaanien pelaaja kampattiin nurin, ja tämä — vähän turhaan — heilutteli mailaansa vielä jään pinnasta. Kova tuomio.

Titaanit ainoa varma karsija

Karsintasarja käynnistyy, kunhan muut siihen osallistuvat joukkueet ovat selvillä. 2. divisioonien lohkot ovat vielä kesken, eivätkä lohkovoittajat ole selvillä ainakaan ennen ensi viikon päättymistä.

Suomi-sarjasta mukaan tulee Titaanien lisäksi Haukat tai Muik Hockey, joiden ottelusarja jatkuu vielä ainakin sunnuntaina.

Vain yksi karsintasarjan porukoista pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa.