HP hankki etenijäjokerin Kiteeltä – Superpesisjoukkue on nyt koossa

HP hankki etenijäjokerin Kiteeltä – Superpesisjoukkue on nyt koossa

Haminan Palloilijat on saanut ensi kauden superpesismiehistönsä kokoon. Viimeisenä nimensä HP:n tarjoamaan paperiin piirsi 20-vuotias Oskari Purmonen. Hän tulee Haminaan vuokrasopimuksella Kiteeltä, jossa tuli viime kaudella tilille 23 superpesisottelun lisäksi Poikien superpesiksen mestaruus.

Kiteen miesten superpesisjoukkueessa Purmonen pelasi lähinnä etenijäjokerina. Hän toi 23 ottelussa 13 juoksua ja löi 52 kärkilyöntiä. Kentälle hän meni 61 prosentin teholla (48/79). Prosentti oli Kiteen toiseksi paras Ville Postin jälkeen.

Seura on asettanut tavoitteeksi sarjapaikan uudistamisen, ja joukkueen iskukyky on realistinen tavoitteeseen nähden. – Marko Hovi

— Oskari tuo meille etenkin juoksuvoimaa. Hän on nähnyt mitä etenijäjokerina oleminen superissa vaatii, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

— Pelinjohdolle hänen tulonsa antaa mahdollisuuden pelata joko kahdella lyöjäjokerilla tai kahdella etenijäjokerilla.

HP:n toinen etenijäjokeri on Santeri Löppönen. Nopsajalkaisten osaston täydentää Imatralta tullut Lauri Kaartokallio.

— Hallipeleissä pelinjohto kokeilee erilaisia mahdollisuuksia. Talvikauden pelit sitten osoittavat millä tavalla lähdemme kesään, Hovi sanoo.

HP pelaa talvella viisi hallipeliä. Niistä ensimmäiset kaksi pelataan Kotkan urheiluhallissa Pöytyää (27.1.) ja Hyvinkäätä (3.2.) vastaan.

HP lähtee Superpesikseen 15 pelaajan ringillä. Uusia pelaajia joukkueessa on kuusi. Heistä kolme (Purmonen, Kaartokallio ja Janne Leppälä) pelasivat viime kaudella superissa ja loput kolme (Pasi Rajala, Matias Hangasmaa ja Joni Lehikoinen) Ykköspesiksessä.

— Seura on asettanut tavoitteeksi sarjapaikan uudistamisen, ja joukkueen iskukyky on realistinen tavoitteeseen nähden, Hovi sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet