Haminan Palloilijoiden naisten kausi starttasi 42 juoksulla

HP tavoittelee jälleen paikkaa naisten Ykköspesikseen.

Kimmo Seppälä

Tytti Bertling tuo jälleen yhden juoksun. Ylävitoset tarjoaa Nea Forsell ja Saara Suomalainen.
Tytti Bertling tuo jälleen yhden juoksun. Ylävitoset tarjoaa Nea Forsell ja Saara Suomalainen.

Haminan Palloilijoiden naisten joukkue avasi suomensarjan takomalla juoksuja useamman pelin edestä. Kuusankosken Puhti piipahti johdossa molempien jaksojen alussa, muuten HP hallitsi Vallikenttää. Oranssipaidat voitti lopulta 2—0 (25—2, 17—3). HP:lla todella riitti mahdollisuuksia kotiutuksiin, kun kolmostilanteetkin olivat 54—6.

— Harjoitusotteluissa ja B-tyttöjen peleissä on ollut vähän vaikeampaa, mutta tänään aukesi. Oli paljon hyviä lyöntejä. Niihin pitää tietysti olla tyytyväinen, pelinjohtaja Jussi Toikka kertoi lyöntirallin päätyttyä ja taiteili samalla ottelun tilastopaperin taskuun.

Haminaan tarvitaan ehdottomasti naisten joukkue Ykköspesikseen. — Jussi Toikka

— Kesä pitää nöyrästi jaksaa pelata. Jokainen peli ja tilanne pitää pelata loppuun asti. Sitä haluttiin tänään ja siinä oltiin hyviä. Koko joukkue hoiti hommansa, Toikka kiitteli.

Joku muu olisi ehkä ihastellut tulosliuskaa pidempäänkin, mutta Toikan ajatukset siirtyivät jo tulevaan. HP tavoittelee tällä kaudella jälleen nousua naisten Ykköspesikseen. Lähellä se on ollut kahdella edellisellä kaudella.

— Haminaan tarvitaan ehdottomasti naisten joukkue Ykköspesikseen. Junioreita on tulossa myös näiden pelaajien jälkeen, joten paikka tarvittaisiin. Harmittavasti sitä ei viime syksynä saatu. Nyt taistellaan pelaamalla.

Toukokuussa ottelusuma

Kolmas nousuyritys ainakin alkoi tehokkaasti lauantaina. Jonkin verran apuja tarjosi vieraiden haparointi ulkopelissä, mutta ilman niitäkin HP olisi lyönyt taululle selvät numerot. Kotijoukkueesta jokainen pelaaja onnistui vähintään kerran mailan varressa tai etenijänä.

HP:n joukkueesta valtaosa pelaa myös tyttöjen Superpesistä, mikä tietää ottelusumaa toukokuulle. Kuukauden aikana naisten joukkue pelaa viisi ottelua ja B-tyttöjen joukkue kuusi ottelua.

Tämän lisäksi Noora Pasi ja Nea Forsell pelaavat kaksoisedustuksen turvin myös naisten Superpesistä Lappeenrannan Pesä-Yseissä. Nuoreen ryhmään kokemusta tuovat Saara Suomalainen ja Inka Pietilä.

— Jossain vaiheessa katsotaan kuka pelaa missäkin. En usko, että pelaajille tulee liikaa pelejä. Pelaajien roolit ovat hieman erilaisia eri sarjoissa. Se vähän tasapainottaa kuormitusta, Toikka sanoi.

Naisten suomensarjaa pelataan neljässä lohkossa (etelä, itä, länsi, pohjoinen). Pudotuspeleihin etenee kustakin lohkosta neljä parasta joukkuetta. Lohkojen sisällä pelataan ensin välierät ja loppuottelu. Lohkovoittajat jatkavat Ykköspesiksen karsintaan, josta kaksi joukkuetta saa paikan Ykköspesikseen kaudelle 2020.

HP—Kuusankoski tilastot

Tiuha ottelutahti

HP:n naiset ja B-tytöt kahlaavat toukokuussa läpi yhteensä 11 ottelua

Naisten suomensarja:

11.5. HP—Kuusankoski

16.5. Kuusankoski—HP

19.5. Vihti—HP

25.5. Lahden Maila-Veikot—HP

30.5. HP—Roihu

Tyttöjen Superpesis:

6.5. HP—Roihu

8.5. HP—Pesä-Ysit

13.5. Tahko/2—HP

17.5. Roihu—HP

20.5. Lahden Maila-Veikot—HP

31.5. HP—Tahko/1