Piranha's kellistyi runkosarjajumbolle lauantaina, mutta kuittasi finaalipaikan itselleen sunnuntain myöhäisillan jatkoerässä – Kolmosdivarin jatkopelit kelpaavat kotkalaisille paremmin kuin nousukarsinta

Juha Rika

Piranha's kellistyi runkosarjajumbolle lauantaina, mutta kuittasi finaalipaikan itselleen sunnuntain myöhäisillan jatkoerässä – Kolmosdivarin jatkopelit kelpaavat kotkalaisille paremmin kuin nousukarsinta

Jääkiekon 2. divisioonan nousukarsintojen ulkopuolelle jäänyt Piranha's pääsee lohdutukseksi pelaamaan kolmosdivarilohkonsa finaaleissa.

Lauantain välieräavauksessa runkosarjan jumbo Parru HT yllätti kolmanneksi sijoittuneen Piranha'sin Lappeenrannassa 8–4. Kotkalaisista maalinteossa onnistuivat Teemu Tulonen (2), Joonas Eväkoski ja Kirill Pomelov.

– En ollut itse paikalla, mutta kuuleman mukaan Parru luisteli hyvin, pelasi hyvää ylivoimaa ja ratkoi sillä pelin. Se on aina ollut kotonaan hyvä, Piranha'sin joukkueenjohtaja Esa Tirkkonen sanoi.

Sunnuntaina Piranha's oli selvästi vahvempi maalein 6–1. Juho Luukkonen teki kaksi maalia, yhden osuman miehiä olivat Aleksi Tolsa, Miro Mänttäri, Joni Kainulainen ja Mikko Kiviranta.

– Saimme kokoonpanoon yhden kenttäpelaajan lisää, ja se näkyi nopeasti, kun pääsimme tekemään paremmin vaihtoja. Ratkaisimme pelin avauserässä (4–0) ja loppu oli läpsyttelyä, Tirkkonen kuvasi.

Kun otteluvoitot olivat tasan, tarvittiin 20 minuutin jatkoerä, joka starttasi vasta kello 22. Parru livahti 1–0-johtoon, mutta Janne Laakson ja Miro Mänttärin 13 sekunnin välein iskemillä maaleilla kotkalaiset johtivat 2–1 ajassa 8.40.

Aleksi Tolsa lisäsi johtoa ajassa 10.31 ja loppulukemat 4–1 iski Juho Luukkonen.

– Pelasimme tänään fiksusti. Muutama turha jäähy tuli, mutta playoff-kiekossa niitä tulee.

Toisessa välieräparissa mentiin samaan tapaan. Runkosarjan vitonen Panthers kuritti lauantaina nelospaikalta pudotuspeleihin lähtenyttä AaKoota 7–0. Sunnuntaina AaKoo voitti ensin kotonaan 7–5 ja vei jatkoerän voittomaalikilpailun jälkeen 2–1.

Näin ensi viikonloppuna pelattavissa 3. divisioonan finaaleissa kohtaavat Piranha's ja AaKoo. Sarja alkaa perjantaina Kotkassa.

Nousukarsintaan lohkosta yltäneet Iitti Hockey ja Valkealan Kiekko eivät osallistuneet 3. divisioonan pudotuspeleihin.

Tirkkosen mukaan kolmosdivarin pudotuspelit sopivat Piranha'sille oikein mainiosti.

– Nousukarsintoihin on turha lähteä räpeltämään millään 12 miehen kokoonpanolla, ei siinä olisi järkeä. Pystymme päättämään kauden voittoon ja sitä kohti mennään.

Päivitetty kommentteja klo 22.50.