Haminalainen Meren Maininki vyöryi ykköseksi Loviisan ravikauden avauksessa

Terhi Vanhalan Meren Maininki oli yksi illan suosikkivoittajista.

Satu Pitkänen

Haminalainen Meren Maininki otti heinäkuussa kaksi voittoa ja aloitti elokuun samaan tyyliin Teemu Keskitalon kannustamana.
Haminalainen Meren Maininki otti heinäkuussa kaksi voittoa ja aloitti elokuun samaan tyyliin Teemu Keskitalon kannustamana.

Loviisan kesän 2020 ravikausi saatiin vihdoin käyntiin maanantaina. Koronarajoitusten hellitettyä myös ravikilpailuihin oli nyt lupa ottaa yleisöä järjestäjien oman harkinnan mukaan.

– Koko kesän oli ajatuksena, että elokuussa järjestetään raveja. Tieto siitä, että kuun alusta rajoituksia puretaan vaikutti siihen, että päätettiin järjestää kolmet ravit kahteen viikkoon, It-Uudenmaan oriyhdistyksen puheenjohtaja Maria Kalenius kertoo.

Yleisöä olikin paikalle saapunut 821 katsojan verran.

Loviisan ravit juhlii tänä vuonna 70. juhlavuottaan. Sen kunniaksi päivän suomenhevosten päälähtöön oli satsattu palkinnoksi 2 000 euroa.

Potti oli houkutellut mukaan myös viime vuosien kuningatarkilpailun osallistujia. Pisimmän korren vei kuitenkin toinen tamma, keravalaisen Vesa Kujalan valmentama Tänttärä. Antti Teivaisen ajokki otti kärkipaikan suoraan lähdöstä.

Pian 40 metrin takamatkalta startannut Hymynkare nousi sen rinnalle vaatimaan vauhtia. Tänttärä kuitenkin kesti loppuun asti kunnialla.

Lämminveristen kovin sarja oli kotiradan Arrowsrainin heiniä. Kari Venäläinen kannusti Taru Hukarin valmentaman ruunan keulaan suoraan voltin ykkösradalta. Suursuosikki Angel Raziel juoksi kuolemanpaikalla ja lähti loppusuoralla takaa-ajoon. Se jäi vain yritykseksi, sillä Arrowsrain liukui 14,5-lopetuksessa alta pois.

Tallinna voitti Loviisan

Toto4-pelin avauskohteena ajettiin illan ensimmäinen monté-lähtö, jossa Nelly-Janiika Korpikoski kannusti voittoon Ville Herttuan valmentaman Brown Reclusen. Herttua tunnetaan toissavuoden ravikuningas Costellon valmentajana.

Tänttärän jälkeen kolmas voittaja oli amatööriohjastajien SM-liigalähdön pisteet vienyt Juha-Pekka Hanhimäki ja What A Feeling. Arrowsrainin voitto nosti T4-arvon 2 305,59 euroon

Etelä-Kymenlaakson mainetta piti yllä Meren Maininki, joka voitti kylmäveristen kolmen kierroksen matkan. Teemu Keskitalo pääsi Terhi Vanhalan valmentamalla tammalla muiden laukkojen ansiosta kuin varkain johtavan rinnalle. Siitä se purjehti loppusuoralla varmaan voittoon.

– Ei paljon helpommin voisi voitto tulla. Hevosella oli lopussa kaikki voimat tallella, Teemu Keskitalo kommentoi suoritusta.

Illan ensimmäisenä lähtönä ajettiin Loviisa–Tallinna-ajajaottelu. Sen vei nimiinsä etelänaapurin edustaja Niina Haugstad ajokkinaan Mr Nice Way. Kaiken kaikkiaan pisteet kääntyivät ottelussa Tallinnan eduksi.

Uusimmat uutiset