Miehikkälän Tommi Takaselle skeetin Suomen mestaruus finaali-SE:llä – "Ammattimaisuus on tuonut tulosta"

Jukka Lehtoranta

Miehikkälän Tommi Takaselle skeetin Suomen mestaruus finaali-SE:llä – "Ammattimaisuus on tuonut tulosta"

Miehikkäläläinen skeet-ampuja Tommi Takanen saavutti uransa kolmannen Suomen mestaruuden sunnuntaina Hyvinkäällä. Aiemmat mestaruudet haulikkomies on saavuttanut vuosina 2013 ja 2017.

– Tämä oli minulle jo vuoden neljäs voitto kotimaisissa ranking-kisoissa, ja kolmessa kisassa olen parantanut ennätystäni. Otin työstäni opintovapaata ja panostin taloudellisesti siihen, että voin harjoitella ammattimaisesti. Se on tuonut tulosta, Takanen sanoi.

Lauantaina Takanen rikkoi 71 kiekkoa tarjolla olleista 75:stä.

– Se oli tyydyttävä tulos. Keskittyminen ei ollut ihan kunnossa, kolme pummia tuli ihan vain sen takia, että annoin periksi väärällä hetkellä.

Sunnuntaina peruskilpailussa oli vielä rikottavana 50 kiekkoa. Takanen osui 49:ään, ja uusinnassa peruskilpailun kolmannesta sijasta hän osui täydet 10 kertaa ja meni finaaliin kolmosena.

Finaalissa hän erehtyi vain kerran, kun 20:s kiekko jäi ehjäksi. Loput 59 laukausta tuottivat osuman. Finaalitulos 59/60 sivuaa Suomen ennätystä. Siihen ovat Takasen lisäksi yltäneet Aleksi Ahokas ja Eetu Kallioinen, joka sai nyt SM-hopeaa.

– Jäätävä, kansainvälisen tason finaali meillä täällä Suomessa. Oskari Kössi jäi neljänneksi, vaikka ampui vain kaksi hutia 40 kiekosta, Takanen hämmästeli.

Hän ei ole suuntaamassa ulkomaisiin kilpailuihin.

– Ei ole niin järkeviä kisoja tiedossa, että haluaisin lähteä niihin altistamaan itseni koronavirukselle. Kuukauden päästä ammutaan kotimaisen rankingsarjan superfinaali, sinne olen menossa.

Uusimmat uutiset