Pulkkanen karsiutui Skotlannissakin — ”Ei ole mikään joulu menossa”

AOP/Alan Rennie

Moninkertaiset major-voitttajat Padraig Harrington (vasemmalla) ja Phil Mickelson jakoivat Skotlannissa Tapio Pulkkasen kohtalon: ulos kisan puolivälissä.
Moninkertaiset major-voitttajat Padraig Harrington (vasemmalla) ja Phil Mickelson jakoivat Skotlannissa Tapio Pulkkasen kohtalon: ulos kisan puolivälissä.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen karsiutui perjantaina Euroopan-kiertueeseen kuuluvassa Skotlannin avoimessa mestaruusturnauksessa viikonlopun finaalikierroksilta. Eroa karsintarajaan jäi kahden lyönnin verran.

Ammattilaisgolfissa vain kisan puolivälin leikkurin (cut) läpäisseet pääsevät palkintorahoille. Pulkkasella olisi ollut kunnon tilille tarvetta, sillä hän on päässyt kuudessa viime kisassaan vain yhden kerran jatkoon. Kaiken lisäksi Scottish Openissa on jaossa muhkea 7 miljoonan dollarin palkintopotti.

Laihana lohtuna KG:n miehelle tuli tänään paras kisakierros reiluun kuukauteen. Pulkkanen pelasi kierroksen Gullanen kentällä 68 lyönnillä (kaksi alle parin) ja sai lopputuloksekseen niinikään —2 (70+68).

— No joo, ihan ookoo kierros, mutta ei nyt riittänyt, Pulkkanen sanoi.

Hän hukkasi kaksi hyvää tilaisuutta 12. ja 13. reiällä. Ensin meni ohi puolentoista metrin mittainen birdie-putti ja seuraavalla reiällä saman mittainen par-yritys.

— Se oli jakso, joka maksoi viikonlopun, Pulkkanen sanoi.

Debyyttikautensa Euroopan-kiertueella hienosti aloittanut Pulkkanen on pudonnut viime viikkojen aikana ranking-listalla 143. sijalle. Pelioikeuden seuraavalle kaudelle saa listan 110 parasta, joten viime vuoden haastajakiertueen ykköseltä vaaditaan nyt ryhtiliikettä.

Mies tietää sen itsekin.

— Ei tosiaan ole mikään joulu menossa. Nyt pitää vain startata uudestaan.

— Ovathan nämä viime kisojen kentät olleet vaikeita — Ranskassa etenkin, mutta ei pelikään ole ollut kunnossa. Mitään yhtä selitystä ei ole. Tällä viikolla oli draivaaminen huonoa ja viime viikolla Irlannissa pallon lyöminen kaikenkaikkiaan.

Väliviikko ja sitten Saksaan

Skotlannin kisaa johtaa puolivälissä Englannin Robert Rock tuloksella —13. Suomalaisista mukana oli Pulkkasen lisäksi Mikko Ilonen, mutta hänkin saa pakata mailat lentolaukkuun jo tänään. Ilosen tulos on +2 (71+71).

Maailmantähdistä karsiutujien joukossa ovat mm. USA:n Phil Mickelson (—1), Saksan Martin Kaymer (—1) ja Japanin Hideki Matsuyama (—2).

Pulkkanen kilpailee seuraavan kerran kahden viikon kuluttua Saksassa 2 miljoonan euron European Open -kilpailussa. Ensi viikolla Euroopan-kiertueen ohjelmassa on kauden kolmas major-turnaus, Carnoustien kentällä Skotlannissa pelattava The Open, joka myös British Openina tunnetaan. Mukana ei ole suomalaisia.