Peli-Karhuilla nousujohteinen harjoituspeliviikko, kotiturnauksesta pelkkiä voittoja — Amerikkalaisten tilanne mietityttää vielä

Antti Kaarto

Peli-Karhuihin Helmi Basketista tullut Ellen Järvinen ajoi korille Kouvottaret-ottelussa. Hänen takanaan PeKan Minna Sten ja Ashli Payne.

Naisten Korisliigaan valmistautuva Peli-Karhut esitti lauantaina pirteitä otteita kotiturnauksessaan Karhulan liikuntahallissa.

Espoo Basket Team kaatui 60—52 ja Kouvottaret 90—70.

Keskiviikkona Kouvottaret emännöi PeKaa Kuusankoskella ja voitti silloin 85—73.

— Nousujohteinen viikko. Meillä oli neljä harjoitusottelua, joista kolmeen olin tyytyväinen. Keskiviikkoon en ollut, mutta niitä pelejä tulee, päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Viime sunnuntaina PeKa hävisi Pälkäneellä Hyvinkään Pontevalle 80—82.

Lauantaina Mäkelä kierrätti kaikkia 12 pelaajaa kentällä tiuhaan. Aniharva pelasi yli 20 minuuttia per ottelu.

— Kierrätys aiheuttaa omat juttunsa, mutta nyt (lauantaina) teimme oikeita asioita. Varsinkin hyökkäyspeliä olemme saaneet reilusti eteenpäin, Mäkelä sanoi.

Tekemistä riittää. Joukkueessa on vain kolme samaa aikuispelaajaa (Daisha Simmons, Matilda Mässeli ja Laura Lehtoranta) kuin viime vuoden mestarijoukkueessa.

— Uusi joukkue vaatii paljon töitä. Viime kauden Suomen mestaruudesta ei saa tähän kauteen yhtään pistettä. Mutta tosi hyviä pätkiä nähtiin peleissämme tänään, Mäkelä sanoi.

Amerikkalaiset koeajalla

Amerikkalaiset Ashley Morrissette ja Ashli Payne ovat yhä koeajalla. Kysymys heidän jatkostaan sai Mäkelän mietteliääksi.

— Pitää vielä vähän miettiä. Molemmilla oli hyviä jaksoja. 30 päivän aikana pitää ratkaisut tehdä. Torstaina on vielä yksi harjoitusottelu (ToPo Karhuvuoressa), Mäkelä sanoi.

Kaksikosta Payne oli pirteämpi ja osoitti olevansa hyvä levypallopelaaja. PeKalla on muutenkin täksi kaudeksi varsin pitkä joukkue.

— Se asettaa sen haasteen, että pitää pysyä lyhyempien vastustajien tempossa mukana. Kouvottarilla on aika pieni joukkue, emmekä keskiviikkona pysyneet heidän tahdissaan. Nyt pysyimme oikein hyvin, Mäkelä sanoi.

— Olen lähtökohtaisesti tyytyväinen kaikkiin pelaajiin. Kenenkään ei tarvitse erityisesti häikäistä, jos pallo ja pelaavat liikkuvat.

PeKan tilastot:

PeKa—Espoo Basket Team 69—52 (42—21)

PeKa: Ashley Morrissette 11/1, Anni Eronen 3/3, Reetta Tulkki 6/2, Laura Lehtoranta 3/1, Sanni Paajanen 0/2, Noora Järvikangas 9/1, Matilda Mässeli 2/4, Daisha Simmons 10/6, Ellen Järvinen 5/2, Elli Heikkilä 0/6, Ashli Payne 8/11, Minna Sten 8/1.

Kouvottaret—PeKa 70—90 (33—41)

PeKa: Ashley Morrissette 4/3, Reetta Tulkki 4/1, Laura Lehtoranta 8/4, Noora Järvikangas 11/3, Matilda Mässeli 0/2, Daisha Simmons 14/9, Ellen Järvinen 5/4, Elli Heikkilä 10/0, Ashli Payne 21/9, Minna Sten 13/2.

Luetuimmat