KTP:lle tärkeä piste Jyväskylästä — kaikki kolmekin oli tarjolla

KSML/Risto Aalto

Brassihyökkääjä Silva (oikealla) teki KTP:lle 2–1-maalin vajaat 10 minuuttia ennen loppua. JJK tuli kuitenkin lisäajalla tasoihin.

Tämä oli ottelu, jota ei saanut hävitä.

No, KTP ei hävinnyt, mutta kun voittokin oli tarjolla niin vähän harmittaa. Tiivistunnelmainen Ykkösen tyvipään kamppailu Jyväskylässä JJK:n ja KTP:n välillä päättyi tasalukemiin 2—2 (0—1), ja kotkalaiset säilyttivät seitsemän pisteen etumatkansa putoamisrajaan.

Putoamistaistelussa olevien kohtaamisesta ei tilanteita puuttunut.

JJK:n alati vaarallinen Jasin Abahassine täräytti jo 22. minuutilla poikkiputkeen sellaisella voimalla, ettei Jiri Koski KTP:n maalilla ehtinyt liikahtaakaan. Isännät hallitsivat avausjaksoa, mutta puolikkaan ainoan maalin teki KTP:n Aleksi Pahkasalo.

JJK:n Sami Nissinen hölmöili oman rangaistusalueen rajalla juuri enen taukoa, Matias Lindfros pääsi väliin, ja pallo tuli Pahkasalolle lahjaksi jalkoihin. KTP:n paras viimeistelijä ei avopaikasta erehtynyt.

Tilanteita piisasi

Tappio olisi merkinnyt isoa iskua JJK:n säilymistoiveille, ja isännät painoivatkin toisella jaksolla ankarasti päälle tasoituksen toivossa.

Ja tilanteitahan riitti. 57. minuutilla Saku Leppänen veti avopaikasta karkeasti yli ja tunnin pelin jälkeen Koski torjui komeasti saman miehen tykityksen 25 metristä.

1 300 katsojaa haroi hiuksiaan lehtereillä, mutta 78. minuutilla yleisö sai kaipaamansa.

Erotuomari Daniel Enkvist näki KTP:n Kwame Watson-Siriboen repivän Abahassinen nurin rangaistusalueen nurkassa ja osoitti pilkkua. Koski torjui jalallaan Leppäsen laukauksen, mutta pallo jäi pomppimaan KTP:n alueelle. Paniikin keskellä kotkalaispakki Manel näytti kaatavan Leppäsen ja Enkvist asetteli jo uudelleen pilliä suuhunsa toisen rangaistuspotkun merkiksi. Sitä ei kuitenkaan ehtinyt tulla, sillä Abahassine täräytti irtopallon voimalla KTP:n verkkoon.

Coubronne kahdesti sankarina

JJK haistoi veren ja lähti voittomaalia jahtaamaan. Se olisi nostanut isännät neljän pisteen päähän KTP:stä ja putoamistaistelu olisi ollut täysin auki.

Maali syntyi pian, mutta toiseen päähän. KTP:n vasen puolustaja Jean-Christophe Coubronne nousi hyökkäykseen, käytti palloa Lindforsilla, sai sen uudelleen ja tökkäsi kohti takakulmaa. Brassihyökkääjä Silva syöksyi paikalle ja teki KTP:n 2—1-johtomaalin.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Coubronne oli toistamiseen KTP:n sankarina. Koski epäonnistui keskityspallon nyrkkeilyssä ja Sami Nissinen pääsi laukomaan 20 metristä. Pallo läpäisi pelaajarykelmän, mutta pysähtyi maaliviivalla päivystäneeseen Coubronneen.

KTP luuli jo voittaneensa, mutta kolmannella lisäminuutilla isännät tulivat tasoihin. Abahassine keskitti oikealta ja monasti lähellä onnistumista ollut Leppänen puski tasoituksen.

Risto Aalto

JJK:n Jasin Abahasine (vasemmalla) oli KTP:lle vaikea pideltävä. Tässä on kilpasilla Quincy Osei.

Neljä ottelua jäljellä

JJK:n (20 pistettä) ja KTP:n (27) ero pysyi seitsemässä pisteessä, kun molemmilla on jäljellä vielä neljä ottelua. Kahta putoajan paikkaa yrittävät välttää myös AC Kajaani (21 pistettä) ja Klubi 04 (16). Kajaani ja Klubi pelaavat vielä viisi ottelua.