Pulkkasella lyönti liikaa Etelä-Afrikassa — Mikko Korhonen mukana voittokamppailussa

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkasella oli rankka päivä Etelä-Afrikassa. Edessä oikealla pelikaverina ollut Shaun Norris.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen kisa Euroopan-kiertueen Tshwane Openissa jää kahden kierroksen mittaiseksi. Pulkkanen pelasi tänään Etelä-Afrikan Pretoriassa tuloksen 73 (kaksi yli parin) ja karsiutuu viikonlopun kierroksilta yhdellä lyönnillä.

Pulkkasen tulos kahden kierroksen jälkeen on tasan par (69+73). Hän on tällä hetkellä jaetulla 75. sijalla. 65 parasta ja tasatuloksessa olevat pääsevät jatkoon.

Pulkkanen teki bogin kolmannelle, 13. ja 14. rei’ille. Kahdeksannella reiällä, lyhyellä par-kolmosella tuloskorttiin tuli tuplabogi, kun Pulkkasen avauslyönti lipsahti vesiesteeseen. Birdiet Pulkkanen rutisti 9., 16. ja 18. reiälle, mutta se ei ollut tarpeeksi.

Suomalaisittain päivä oli kaksijakoinen, sillä Mikko Korhonen pelasi loistavasti 64 lyönnin kierroksen ja nousi jaetulle kakkossijalle. Korhonen (—10/68+64) on vain lyönnin kisaa johtavaa eteläafrikkalaista George Coetzeeta jäljessä.

37-vuotias helsinkiläinen viihtyy Tshwane Openissa, sillä hän nappasi Pretoriasta viime vuonna ET-uransa parhaan sijoituksen, jaetun kakkossijan.

— Se oli kiva kierros. Ensimmäisen puoliskon löin tosi hyvin ja napautin pari norsuputtiakin sisään, Korhonen sanoi tiedotteessa.

— Takalenkillä lyöminen vähän sakkasi ja jäin lähestymisissä aika kauas reiästä.

Hän lopetti kuitenkin kierroksensa komeasti eagleen 500-metrisellä par-5-reiällä.

— Hyvä eagle. Löin hyvän rauta-viitosen noin puoleentoista metriin. Korhonen myhäili.

Jatkoa vasta huhtikuussa Espanjassa

Pulkkanen jää nyt viiden viikon kilpailutauolle. Hän jättää väliin ensi viikon Intian avoimen mestaruuskilpailun, ja seuraava tarjolla oleva kilpailu on vasta huhtikuun kolmannella viikolla Espanjassa.

Euroopan-kiertueen ohjelmassa on ennen Espanjan kisaa Intian ohella kaksi Yhdysvalloissa pelattavaa turnausta: rahakkaaseen World Golf Championship -sarjaan kuuluva reikäpelikilpailu Austinissa sekä vuoden ensimmäinen major-turnaus The Masters Augustassa.

Niihin Pulkkasella – eikä muillakaan suomalaisilla – ole kuitenkaan asiaa.