Krista Tervo hirmukunnossa heti kauden alkajaisiksi – oma SE parani lähes kaksi metriä

Katajaisten moukaritähti heitti Somerolla 71,93 ja nousi kauden maailmantilastossa kuudenneksi.

SUL/Tapio Nevalainen

Krista Tervon kilpailukausi alkoi hurjalla SE-heitolla Somerolla.
Krista Tervon kilpailukausi alkoi hurjalla SE-heitolla Somerolla.

Karhulan Katajaisten Krista Tervo on hirmukunnossa heti yleisurheilukauden alkajaisiksi. 22-vuotias kotkalainen paiskasi lauantaina Somerolla rautapallon 71,93 metrin päähän. Tervon omissa nimissä ollut entinen Suomen ennätys koheni kerralla 1,75 metriä.

– 72 metriä on ollut tavoitteena tälle kaudelle. Kai sitä pitää vähän korjata ylöspäin, koska nyt meni jo noin lähelle, Tervo myhäili.

– Aina pitää yrittää pistää vielä paremmaksi.

Uusi SE syntyi viidennellä heittokierroksella. Viimeisellään Tervo heitti varmemmaksi vakuudeksi vielä 70,84, joka sekin ylittää viime kesänä syntyneen entisen ennätyksen 70,18.

– Oli tosi hyvä, että meni toisenkin kerran yli 70 metriä. Olisi tärkeää saada nostettua heittojen keskiarvoa. Nytkin oli alussa vähän vaihtelevaa, Tervo sanoi.

– Loppua kohti sain jalat paremmin liikkeelle. Siinä parhaassa heitossa osasin ottaa alun rennosti, ja rentous säilyi loppuun asti.

Yksinäistä harjoitusta Ruonalan hallissa

Tervo muutti viime syksynä Kotkasta Tampereelle, mutta palasi Kotkaan harjoittelemaan, kun koronavirus alkoi sulkea urheilupaikkoja ympäri Suomen. Moukaritähdellä oli erityislupa harjoitella Ruonalan urheiluhallissa. Myös seiväshyppääjä Tomas Weckstenillä ja ottelija Janette Hanskilla oli samanlainen lupa, mutta yhtä aikaa kaupungin eliittiurheilijoilla ei ollut halliin asiaa.

– Vain yksi urheilija plus valmentaja sai olla hallissa. Joskus ovella moikattiin muita, mutta siinä kaikki. Aika varman päälle otettiin.

– Olihan se aika outoa harjoitella tyhjässä hallissa, kun on tottunut siihen, että on ympärillä paljon väkeä.

Outoa tai ei, mutta Tervon harjoituskausi sujui erinomaisesti.

Aina pitää yrittää pistää vielä paremmaksi. — Krista Tervo

– Ei tämä ennätys iso yllätys ollut. Ollaan saatu hyvä treenikausi alle ja heitto on kulkenut harjoituksissa tosi hyvin. Neljän pyörähdyksen tekniikkaa on saatu entistä paremmin kohdalleen.

Tervo on myös pysynyt terveenä, pystynyt harjoittelemaan punttisalissa isommilla raudoilla ja saanut lisää voimaa.

SUL/Tapio Nevalainen

Krista Tervo ja valmentaja Jukka Vihtonen peukuttivat tyytyväisinä SE-kisan jälkeen.
Krista Tervo ja valmentaja Jukka Vihtonen peukuttivat tyytyväisinä SE-kisan jälkeen.

Silja Kosonen murskasi 19-vuotiaiden ennätyksen

Somerolla kisan kakkoseksi heitti isäntäseura Someron Esan Silja Kosonen 19-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 67,99. Kosonen paransi Tervon nimissä ollutta ikäluokan SE-tulosta yli kolmella metrillä. Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen oli kolmas omalla ennätyksellään 66,01. Koskinenkin on vasta 23-vuotias.

– Taisi olla kaikkien aikojen kovatasoisin naisten kotimainen moukarikilpailu, Tervo sanoi.

Kolminkertainen Suomen mestari toivottaa uudet haastajat tervetulleiksi.

– En kutsuisi heitä uhkaajiksi. On tosi hienoa, että saadaan tasoa ylöspäin ja kovia kotimaisia kisoja pystyyn. Etenkin nyt, kun niitä ulkomaisia kisoja ei ole tarjolla.

Tervo kilpailee seuraavan kerran ensi keskiviikkona Tampereella. 27. kesäkuuta on ohjelmassa kutsukilpailu Vantaan Myyrmäessä.

– En tosin ole vielä saanut kutsua, Tervo totesi.

On turvallista veikata, että sellainen on kyllä tulossa.

Maailmantilastossa kuudenneksi

Tervo nousi ennätysheitollaan tämän vuoden maailmantilastossa kuudenneksi. Kauden kärkituloksen 75,45 linkosi helmikuussa valkovenäläinen Hanna Malyshik.

Luetuimmat