KTP nousee Ykköseen – Oulun Palloseura jäi ilman lisenssiä

FC KTP pelaa jo ensi kaudella jalkapallon Ykkösessä. Palloliiton Miesten Ykkösen ja Naisten Liigan lisenssikomitea julkisti lisenssipäätöksensä hetki sitten, ja sen mukaan KTP ottaa Ykkösessä Oulun Palloseuran paikan.

OPS ei täyttänyt lisenssin saamiseen vaadittavia ehtoja.

Palloliiton tiedotteen mukaan "lisenssimenettelyn tässä vaiheessa tarkasteltiin seurojen taloutta, olosuhteita, urheilullista toimintaa ja oikeudellisia kriteereitä". Oululaisten osalta jäivät täyttymättä määräysten taloudelliset ja oikeudelliset osat.

OPS:llä on mahdollisuus valittaa päätöksestä kymmenen päivän kuluessa Urheilun oikeusturvalautakuntaan. KTP:n kanta on jo selvä.

– Kyllä me sen paikan otamme vastaan, FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola sanoo.

KTP putosi Ykkösestä kaudella 2016 ja epäonnistui nopeassa paluuyrityksessä hävittyään viime syksyn nousukarsinnassa AC Kajaanille.

Sen jälkeen KTP on keskittynyt uuteen kauteen vakaana aikomuksena paikata viime syksyn iso pettymys.

– Joukkuetta on koottu niin, että sillä pärjäisi myös Ykkösessä, koska sellaisen joukkueen me tarvitsemme, jotta pystyisimme tavoittelemaan nousua Kakkosesta, Pippola sanoo.

– Uusi sarjataso vaikuttaa siihen mitä teemme seuraavaksi. Emme ole tehneet yhtään sellaista sopimusta, jota tässä vaiheessa tarvitsisi ruveta katumaan.

Tämä on jo kolmas kerta 2000-luvulla, kun KooTeePee tai KTP saa sarjapaikan ns. "kabinetissa". Kaudella 2003 liigasta pudonnut KooTeePee säilytti sarjapaikkansa, kun Jokerit luopui liigasta ja kaudella 2015 KTP pääsi liigaan, kun Hongalle ei myönnetty lisenssiä.

Luetuimmat