Kymen Golfin Tapio Pulkkanen rimpuili jatkoon surkean avauskierroksen jälkeen — ”Tänään oli putterin varressa eri mies”

Rex Features/AOP

Tapio Pulkkasen putit osuivat perjantaina. Kuva on edellisestä kilpailusta Italiasta.
Tapio Pulkkasen putit osuivat perjantaina. Kuva on edellisestä kilpailusta Italiasta.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen tilanne ei näyttänyt torstain jälkeen ruusuiselta. Kotkalainen pelasi Euroopan-kiertueen Open de France -kilpailun avauskierroksen tuloksella 76 (5 yli par-tuloksen), mutta pääsi hyvän perjantainsa (69, —2) ansiosta jatkokierroksille.

Pulkkanen meni yhteistuloksella 145 (+3) jatkoon jaetulta sijalta 67, viimeisten joukossa. Normaalisti jatkoon pääsee 65 parasta plus tasatuloksessa olevat, mutta Ranskassa mukana on kaksi amatööriä, joten jatkossa ovat 67 parasta plus tasatulokset.

Torstain kierroksella Pulkkanen löi yhden birdien ohella kaksi bogia ja kaksi tuplabogia. Perjantaina bogeja tuli kaksi ja birdieitä neljä.

Niistä viimeinen ja jatkopaikan ratkaissut birdie tuli 16. reiällä, kun vähän alle metrinen putti painui sisään. 17. reiällä hän upotti neljämetrisen par-putin. Kun viimeinenkin reikä sujui par-tuloksella, kotkalainen pääsi jatkoon.

— Se oli tärkeä lopetus. Tänään oli putterin varressa eri mies. Hyvää taistelua tuulessa koko päivän, Pulkkanen sanoi kierroksestaan.

— Huomenna ilmeisesti sateinen päivä tulossa. Lähdetään hakemaan nousua viikonlopulle.

Suomalaisista Kalle Samooja on kahden kierroksen jälkeen jaetulla 13. sijalla (—3).

Belgian Nicolas Colsaerts ja Etelä-Afrikan George Coetzee jakavat kärkipaikkaa tuloksella —8.

Uusimmat uutiset