HP ja Manse pelaavat kesällä Arto Tolsa -areenalla – KTP ja HP rakentavat heinäkuussa yhdessä palloilun teemapäivän

Yhden pääsylipun hinnalla näkee myös KTP–AC Kajaani-ottelun ja oheistapahtumia.

Jukka Lehtoranta

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi (takana) ja FC KTP:n valmennuspäällikkö Jari-Pekka Gummerus kävivät jo pesäpallovälineiden kanssa Arto Tolsa -areenalla.
HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi (takana) ja FC KTP:n valmennuspäällikkö Jari-Pekka Gummerus kävivät jo pesäpallovälineiden kanssa Arto Tolsa -areenalla.

Arto Tolsa -areenalla pelataan ensi kesänä toiseksi korkeimman sarjatason pesäpalloa, sillä Haminan Palloilijat ja KTP ovat sopineet palloilun teemapäivän järjestämisestä lauantaina 13. heinäkuuta Kotkassa.

HP pelaa jalkapallokentällä Ykköspesiksen ottelun tamperelaista Manse PP:tä vastaan kello 13 ja KTP isännöi myöhemmin samana päivänä Ykkösen jalkapallo-ottelussa AC Kajaania kello 17.

Jos yhteinen yleisömäärä alkaa kolmosella, olemme tyytyväisiä. — Jari-Pekka Gummerus

— Upeaa tulla Kotkaan. Lyödään hynttyyt yhteen ja pyritään olemaan toisillemme hyödyksi, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi myhäilee.

— Meillä on jo nyt Kotkassa paljon kannattajia ja niin on KTP:lläkin Haminassa. Nyt toivomme, että uudet pesäpalloihmiset tutustuvat jalkapalloon ja päinvastoin. Urheilun suurkuluttajat seuraavat kyllä molempia.

Kaksi ottelua yhdellä lipulla

Palloilupäivän otteluihin myydään yksi yhteinen pääsylippu. Sen hinnassa ei tule olemaan toisen ottelun lisää.

— Lipun hinta on sama kuin KTP:n jalkapallo-otteluun. Ja sekä KTP:n että HP:n kausikortit kelpaavat, FC KTP:n monitoimimies Jari-Pekka Gummerus sanoo.

— Jos yhteinen yleisömäärä alkaa kolmosella, olemme tyytyväisiä.

Toive kuulostaa realistiselta. KTP:n yleisökeskiarvo viime kaudella oli reilut 1 800 maksanutta katsojaa, ja kun HP viimeksi pelasi Ykköspesiksessä, Vallikentällä oli keskimäärin 1 200 katsojaa.

”Vallikentällä ei voi pelata jalkapalloa”

Kaiken lisäksi HP:n ja Mansen kohtaaminen on ennakkoarvioiden mukaan ykköspesiskauden avainotteluja. Molemmat seurat ovat suosikkien joukossa, kun Superpesikseen nousijoita seulotaan.

Hovi ei usko, että tärkeän ottelun vieminen pois kotikentältä olisi HP:n nousuhaaveille miinusta.

— Kenttä on meille tietysti outo ja erilainen, mutta se on molemmille sama. Toivottavasti pääsemme edellisenä päivänä vähän kokeilemaan.

Pesäpalloliitto on Hovin mukaan antanut ottelupaikan vaihdokselle hyväksyntänsä.

— Tapahtuma tässä vie voiton, ja vain näin päin tehtynä se on mahdollista toteuttaa. Vallikentällä ei voi pelata jalkapalloa.

Jukka Lehtoranta

Pesäpallo-ottelun kotipesä tulee Arto Tolsa -areenan pohjoispäätyyn. Marko Hovi toimi lukkarina ja Jari-Pekka Gummerus yritti osua palloon. Kolmannella yrityksellä jo onnistui.
Pesäpallo-ottelun kotipesä tulee Arto Tolsa -areenan pohjoispäätyyn. Marko Hovi toimi lukkarina ja Jari-Pekka Gummerus yritti osua palloon. Kolmannella yrityksellä jo onnistui.

Mitä hullumpi ajatus, sitä parempi

Eteläkymenlaaksolaisten seurojen yhteistä palloilupäivää on puuhattu vuosien ajan. Ensimmäisen kerran siitä oli HP:n aloitteesta puhetta jo KTP:n liigakaudella 2015.

— Silloin keskusteltiin, mutta ei päästy maaliin asti. Hienoa, että nyt onnistuttiin. Parasta tässä on se, että pystytään tekemään yhteistyötä yli lajirajojen, Hovi sanoo.

— On hyvä tehdä töitä yhdessä, koska yksin on vaikeaa pärjätä. Pitää myös olla valmis kokeilemaan uutta. Ja mitä hullumpi ajatus, sitä innokkaammin olen mukana.

Pesäpalloa on aiemminkin pelattu jalkapallostadioneilla, mutta kahden ottelun yhdistelmä on ideana uusi.

— Minulla ei ainakaan ole tietoa, että tällaista olisi aikaisemmin tehty, Gummerus sanoo.

Palloilupäivästä on tarkoitus tehdä ”koko päivän ja koko perheen tapahtuma”. Ottelujen välissä on muita tapahtumia (ravintolamaailma ja haastatteluja), lehdistötilaisuudet välitetään yleisölle, ja jalkapallo-ottelun päätyttyä alkaa bändi soittaa.

Kotkan kaupunki osallistuu tapahtuman tukemiseen yhteyspäällikkö Kari Makkosen mukaan ”pienellä panoksella”. Tapahtuma on liikunnallinen osa kaupungin 140-vuotisjuhlia.