KTP:n 19-vuotiaat löytämässä alkukauden peli-ilmeen — ”Meiltä on puuttunut iloa ja päättäväisyyttä, mutta nyt pojat osoittivat molempia”

KTP-Basket KTP korisliiga
KTP-Basket KTP korisliiga

KTP:n 19-vuotiaiden koripallojoukkue on löytämässä alkukauden peli-ilmeensä uudelleen. KTP pelasi paremmin kuin aikoihin lauantaina Lahdessa ja rökitti isäntäseura Lahti Basketballin 106—60 (51—38).

Lahti oli jotenkuten mukana puoliaikaan asti, mutta kolmannella kympillä KTP takoi hurjat jaksolukemat 36—11 ja ratkaisi pelin.

— Meiltä on puuttunut iloa ja päättäväisyyttä, mutta nyt pojat osoittivat molempia, KTP:n valmentaja Teppo Jokinen kiitteli.

— Tämä oli meiltä todella hyvä peli. Kausi on vielä elossa.

Helsinkiläiset Rocks ja MuKi menevät menojaan sarjan kärjessä, mutta KTP kamppailee kahdesta jäljellä olevasta välieräpaikasta erittäin tiiviissä keskiryhmässä.

— Seitsemän peliä on jäljellä. Juttelimme joukkueen kesken ennen joulua siitä mitä loppukaudelta haluamme. Haluamme neljän parhaan joukkoon, ja nyt kun saatiin ketsuppipullo auki, kaikki on mahdollista.

— Virheisiin ei kyllä hirveästi ole enää varaa, Jokinen sanoi.

Hän kehui Julius Tiilikaisen (9/12) ja Konsta Kallion (13/8) väkevää korinaluspeliä. Pisteitä mättivät eniten — totuttuun tapaan — liigapelaajat Eero Hannikainen (32/8) ja Janne Lehtoranta (31/9/8s). Lauri Honkasen sarake karttui 15 pisteellä.

KTP pelaa seuraavaksi kotikentällä Pyrintöä vastaan. Tamperelaiset ovat KTP:n kanssa tasapisteissä välieräpaikkaa kärkkymässä.