Avainpelaajia poissa, mutta viis siitä — PeKa pelasi loistavasti ja murskasi liigakärki Pontevan

Raimo Eerola

Brooke McCarty upotti Hyvinkäällä yhdeksästä kolmosesta kuusi.
Brooke McCarty upotti Hyvinkäällä yhdeksästä kolmosesta kuusi.

Naisten korisliigan mestaruutta puolustavalla Peli-Karhuilla on juuri nyt kokoonpanohuolia, mutta aina se ei näy pelaamisessa. 

Tänään PeKa oli rautaisessa vireessä vieraskentällä sarjaa johtavaa Hyvinkään Pontevaa vastaan ja voitti murskaavasti 97—75 (54—35).

PeKa johti hetkessä 10—2, kun Minna Sten osui kolmen pisteen heitossa, ja sen jälkeen kotkalaiset jyräsivät joka osa-alueella loppuun asti. PeKa johti avausneljänneksen jälkeen yhdeksän pisteen erolla ja ottelun puolivälissä jo 19:llä.

Tauon jälkeen HyPo kavensi eron 15 pisteeseen (45—60), ja PeKan valmentaja Roope Mäkelä ilmoitti toimitsijapöydälle ottavansa aikalisän, jos HyPo kaventaa lisää. Aikomus jäi tarpeettomaksi, kun PeKan hyökkäyspeli jatkui taas tehokkaana.

— Olen todella tyytyväinen. Tämä oli vajaalla joukkueella hyvä onnistuminen. Puolustimme tietyt asiat hyvin. Linda Lehtoranta teki huikeaa työtä Randi Brownin puolustamisessa, Mäkelä myhäili.

— Pallo liikkui liukkaasti hyökkäyksessä. Käytimme hyvin heittopaikat, mutta toisaalta tarvittaessa otettiin aikaa pois kellosta. Teimme kuten olimme sopineet.

Koripallo on heittopeli

Mäkelä muistutti, että koripallo on heittopeli. Siitä osoituksena oli se, että kolmosten uppoamisessa oli merkittävä ero. PeKa (11 kolmosta sisään/25 yritystä) oli paljon Pontevaa (3/20) tarkempi.

Myös levypallopelissä PeKa (51) oli Pontevaa (31) hurjasti parempi.

— Tässä Korisliigassa ei voi valmistautua huonosti ketään vastaan. Meillä on ollut tiettyjä ongelmia. Ne ovat rankkoja aikoja valmentajalle, Mäkelä sanoi.

PeKa antoi perjantaina Daisha Simmonsille lähtöpassit, ja toinen avausviisikon pelaaja Noora Järvikangas on myös sivussa. Mäkelän mukaan ”toistaiseksi”.

— Mutta meidän suuntamme on reippaasti ylöspäin. Puolustuksessa kommunikoimme hyvin. Hyökkääminen on iloista ja siinä on kivaa liikettä, Mäkelä sanoi.

McCarty hurjana

Brooke McCarty oli ilmiömäisessä vireessä. Hän upotti yhdeksästä kolmosesta kuusi ja teki kauden parhaaksi pistesaldokseen peräti 34 pistettä. Brittany Starling antoi mainiota taustatukea tekemällä 27 pinnaa ja nappaamalla 16 levypalloa.

Linda Lehtoranta teki puolustusansioiden päälle 13 pistettä, mutta hän jatkoi myös loistavaa syöttöpeliä. Sarjan syöttötilastoa johtava Lehtoranta antoi nytkin yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen teki entistä seuraansa vastaan rajut 34 pistettä, mutta tulitukea hän ei saanut muulta joukkueelta.

— Tämä peli oli peili tästä viikosta. Keskityimme liiaksi siihen, miltä minusta tuntuu. Joukkueilla on omia murheita, mutta tärkeintä on se tekeminen, mitä yhdessä tehdään, Pontevan valmentaja Miikka Sopanen sanoi.

— Vastustaja oli meitä paremmin keskittynyt oikeisiin asioihin.

Tasapisteissä edellä

Ponteva johtaa sarjaa nyt kahden pisteen erolla PeKaan. PeKa on kuitenkin voittanut sarjan kärkikaksikon välisistä kolmesta ottelusta kaksi, joten se on mahdollisessa tasapistetilanteessa sarjataulukossa edellä. Se on asia, josta voi keväämmällä olla vielä paljon iloa.