KTP-Basket avasi tappiolla Virossa — ”Olihan se vähän sen näköistä, ettei oltu vielä ihan samalla sivulla”

Jukka Lehtoranta

Kevin Langford heitti KTP:lle 17 pistettä.
Kevin Langford heitti KTP:lle 17 pistettä.

KTP-Basketin uudistunut koripallomiehistö kärsi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan rökäletappion 78—102 (35—59) virolaiselle pääsarjajoukkueelle RSK Tarvasille. KTP on mukana Rakveren turnauksessa, johon osallistuvat myös toinen virolainen pääsarjajoukkue Pärnu Sadam ja yhdysvaltalainen kokoelmajoukkue Oklahomasta.

KTP jäi isäntäseuran jalkoihin jo avauskympillä (32—19). Se ei suoranaisesti yllättänyt päävalmentaja Tomi Kamista.

— No, kauden ensimmäinen peli... Olihan se vähän sen näköistä, ettei oltu vielä ihan samalla sivulla, Kaminen sanoi.

Alkuviikosta KTP:n kanssa sopimuksen tehnyt 201-senttinen JayVaughn Pinkston ei ole mukana Viron-reissulla, joten KTP pelasi kahden amerikkalaisen vahvistamana. Vanha tuttu Kevin Lagnford heitti 17 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Samoihin pisteisiin ylsi laitamies Byron Wesley.

— Byron oli hyvä. Hän ei pakottanut mitään ja heitti hyvällä prosentilla (7/10). Kun vähän aikaa kuluu, hän pääsee vieläkin paremmin sisään joukkueeseen, Kaminen sanoi.

— Suomenlahden tällä puolen pelin intensiteetti on paljon kovempi kuin meillä. Siksi tänne on hyvä tulla. Tässä vain näkyi, että meiltä puuttuu kaksi isoa vahvistusta. Jäätiin levypallopelissä selvästi toiseksi (40—26).

KTP:n kotimaisista Joonas Lehtoranta heitti 16 pistettä, Markus Rautasalo 8, ja Michael Pounds ja Okko Ailio viisi mieheen.

KTP kohtaa lauantaina turnauksen ”pronssiottelussa” Oklahoman.