Kiekkoympyröiden viime kauden pelaajapula taitaa nyt olla vain ikävä muisto — ”Harkittiin sitäkin, jatketaanko ollenkaan”

KY sai 3. divisioonaan entistä paremman joukkueen. Kauden avausottelu ei ehtinyt ensimmäiselle erätauolle asti.

Antti Kaarto

Vastuuvalmentaja Esa Hämäläisen vetämissä Kiekkoympyröiden harjoituksissa oli torstai-iltana noin 20 pelaajaa.
Vastuuvalmentaja Esa Hämäläisen vetämissä Kiekkoympyröiden harjoituksissa oli torstai-iltana noin 20 pelaajaa.

Haminan Kiekkoympyrät aloitti 3. divisioonan viime maanantaina, mutta kesken jäi. Valkealan Kiekon isännöimä ottelu ei ehtinyt ensimmäiselle erätauolle asti, kun jäästä irtosi iso lohkare, eikä aukkoa saatu paikattua vaan betoni paistoi.

Ottelua jatketaan marraskuussa samoilla kokoonpanoilla tilanteesta 1—1.

— Ei ihan täysin ehditty päästä selville, miten meillä peli kulkee, mutta ihan hyvältä näytti. Harjoituspeleissä kukistimme ValKin 5—2 ja pelasimme tasan 7—7. Meillä on selvästi parempi joukkue kuin viime kaudella, KY:n joukkueenjohtaja ja seuran uusi puheenjohtaja Jorma Kaaro arvioi.

Vuorotyöläisten joukkue

Viime vuosi oli hankala. KY eteni ValKin kanssa 2. divisioonan karsintaan, mutta voitti kuudesta ottelusta vain yhden. Nekin pisteet vietiin, kun KY peluutti epähuomiossa edustuskelvotonta juniorimaalivahtia.

Joukkue kärsi koko kauden pelaajapulasta. Harjoituksiakin vedettiin 10—15 miehellä.

— Alkoi jo tuntua siltä, että tuleeko tästä mitään. Harkittiin vakavasti sitäkin, että jatketaanko toimintaa ollenkaan, Kaaro kertoo.

— Nyt meillä on maalivahteineen noin 30 pelaajaa. Vuorotyöläisiä on tusinan verran, mutta se liittyy meidän tapaamme tehdä asioita. Harjoittelemme vain kaksi kertaa viikossa, jotta pelaajat voivat kiekkoilla kilpailullisesti perhe-elämän ja töiden ohella.

Nousuun tarvitaan Titaanien apua

Kaaro uskoo pelaajien riittävän vieraspeleihinkin paremmin kuin viime kaudella. Mukaan on tullut muun muassa välivuosia pitäneitä entisiä pelaajia.

Lisäksi KY sai Titaaneista vahvistuksia, kun Jere Lifländer, Ville Äijälä ja maalivahti Samu Oksanen liittyivät haminalaisiin.

Viime kauden joukkueesta lähtijöitä on vain kaksi. Tehomies Risto Vilkki (15 runkosarjaottelussa 18+17) muutti opiskelujen takia Helsinkiin ja pelaa 2. divisioonaa Oulunkylän Kiekko-Kerhossa. Aki Nousiainen lopetti.

— Vilkki on tietenkin menetys meille, mutta uskon, että muilta löytyy tehoja. Tavoittelemme paikkaa nousukarsinnoissa ja menestymistä siellä, Kaaro sanoo.

KY on ollut kahtena keväänä peräkkäin 2. divisioonan karsinnoissa. Jossain vaiheessa pitäisi nousta.

— Siihen tarvitaan yhteistyötä Titaanien kanssa, se on päivänselvä asia.

KY ja ValKi lienevät vahvimmat ehdokkaat nousukarsintaan. Kolmosessa on pitkästä aikaa uusi joukkue, täysin mustana hevosena mukaan tuleva Panthers Lahdesta.

Yleisöä kaivataan

Kaaro kaipaa myös lisää elämää Haminan jäähalliin.

— Ei tässä isoa taloutta pyöritetä, mutta jokainen euro on tarpeen. Toivoisin, että yleisö löytää halliin. Se on se juttu, mikä mahdollistaa koko toiminnan.

Luetuimmat