Pulkkasen loppukiri paransi asemia — ainoana suomalaisena jatkoon Etelä-Afrikan avoimissa

AOP/CATHERINE KOTZE

Tapio Pulkkanen (etummaisena) marssi siltaa pitkin ojan yli Etelä-Afrikan avointen toisella kierroksella. Juttukaverina isäntämaan Daniel van Tonder.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen hyvä vire tuntuu säilyneen lyhyen kilpailutauon yli. Pulkkanen on jaetulla 26. sijalla, kun hänen avauskilpailunsa vuoden 2019 Euroopan-kiertueella, Etelä-Afrikan avoin mestaruuskilpailu, on puolivälissä.

240 pelaajan SA Openia pelataan kahdella eri kentällä. Pulkkanen pelasi tänään vaikeamman Firethorn-kentän 69 lyönnillä (kaksi alle parin), päätyi yhteistulokseen —4 (69+69) ja nousi tuloslistalla 31 sijaa ylöspäin. Hän jatkaa kisaa ainoana suomalaisena, sillä Kim Koivu joutui vetäytymään ensimmäisen kierroksen jälkeen sairastumisen vuoksi ja Kalle Samooja takelteli tänään 76 lyönnin kierroksen ja karsiutui yhteistuloksella +2 (68+76).

Pulkkanen pelasi tänään tasaisemmin kuin eilen. Tuloskortistä löytyi par-tulosten lisäksi kolme bogia ja viisi birdietä, joista kaksi kolmen viimeisen reiän aikana.

— Hyvää peliä parin päivän ajan. Vähän päinvastaiset kierrokset kylläkin: eilen alku kulki ja loppui meni vihkoon, mutta tänään alku sakkasi ja loppu tuli hyvin, Pulkkanen sanoi.

— Draivaaminen ja puttaaminen ovat olleet hyvällä tasolla. Lähestymislyönneissä on viikonloppuna varaa parantaa.

SA Open pelataan Johannesburgissa Randpark-klubin kentillä. Pulkkasella on paikasta hienoja muistoja, sillä viime vuonna hän sijoittui samoilla kentillä pelatussa Joburg Openissa jaetulle kolmannelle sijalle. Se on edelleen KG:n miehen uran paras sijoitus Euroopan-kiertueella.

Sambialainen yllättäjänä

SA Openin kärkeen nousi isäntämaan Charl Schwartzel. Vuoden 2011 Masters-voittaja hurjasteli tänään helpommalla Bushwillow-kentällä 63 lyönnin kierroksen ja on tuloksella —12 yhden lyönnin edellä sambialaista suuryllättäjää Madalitso Muthiyaa.

Luetuimmat