115 laukausta hyvää ammuntaa, ja sitten unelma olympiapaikasta romahti — Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä myönsi, ettei pää tällä kertaa kestänyt

Ampumaurheiluliitto/Lassi Palo

Aleksi Leppä joutui pettymään pienoiskiväärin asentokilpailussa. Arkistokuva.
Aleksi Leppä joutui pettymään pienoiskiväärin asentokilpailussa. Arkistokuva.

Haminalainen Aleksi Leppä oli 15. sijallaan EM-kilpailuiden paras suomalainen pienoiskiväärin 50 metrin 3x40 laukauksen asentokilpailussa, mutta paljon enemmänkin oli tarjolla.

Kisan avanneessa polviammunnassa Leppä ampui uuden ennätyksensä 397 ja oli vain pisteen kärkeä jäljessä.

Myös makuuammunta kulki, tulos oli sama 397 ja sijoitus siinä vaiheessa toinen, kolme pistettä finaalirajan yläpuolella.

Sitten tuli pystyammunta. Sää oli tyyni ja tilanne hyvä, mutta tulos 379 romautti mahdollisuudet ampuma olympiapaikasta. Leppä jäi yhteistuloksellaan 1 173 neljän pisteen päähän finaalista.

Haminan Ampumaseuran mies ampui viimeisessä 10 laukauksen sarjassaan peräti kolme kahdeksikkoa. Hän totesi, että 115 laukausta meni hyvin, mutta sitten...

— Huh huh. Ei vain jaksanut enää lopussa! Jännitti niin helvetisti, ja kun koko kisan oli jännittänyt, niin oli tosi vaikea tuo loppu. En edes tiedä, mistä nuo huonot osumat tulivat. Olen tyytyväinen ”hihnojen” (polvi ja makuu) tuloksiin, pystystä en vaan onnistunut tänään. Se oli ihan päästä kiinni, Leppä harmitteli.

— Aleksilla ei ole vielä rutiinia kovissa paikoissa. Hän on kuitenkin noussut eliittiin suhteellisen nopeasti. Hyvin veti tänään hihnat, mutta pää suli pystyllä. Kovasti on töitä tehty, mutta pokaali antaa vielä odottaa. Harmittaa suunnattomasti pojan puolesta, kommentoi valmentaja Marko Leppä.

Lauantain finaalissa on jaossa kaksi olympiapaikkaa ampujille, joilla paikkaa ei vielä ole. Heitä on kahdeksan urheilijan finaalissa neljä. Lisää kiväärilajien olympiapaikkoja on jaossa vasta ensi keväänä.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki oli 40:s (1 164) ja Raseborgs Skyttarin Joni Stenström 54:s (1 159). Joukkuekilpailussa Suomi oli 11:s.

Uusimmat uutiset