KyPa selätti sarjakärki Kultsu FC:n: Haastaja on mukana nousukilpailussa

KyPa jätti vieraskentällä Kultsu FC:n nollille torstai-iltana.

KyPa selätti sarjakärki Kultsu FC:n: Haastaja on mukana nousukilpailussa

Miesten jalkapallon Kolmosessa testattiin kärjen osalta voimasuhteita torstaina. Sarjassa toisena majaileva KyPa ei antanut sarjaykkösen Kultsu FC:n katkaista vertaansa vailla olevaa voittoputkeaan.

Sarjaykkönen taipui kotikentällään lukemin 0—3 (0—2). Ottelun avausmaalin tykitti sarjan tulospörssin toisena oleva Nico Pietiläinen 17 minuutin kohdalla. Samalla jaksolla syntyi myös ottelun toinen osuma, kun Ville Piispa latasi rangaistuspotkusta pallon sisään. Pietiläinen jatkoi tarkkaa työskentelyään vielä toisellakin jaksolla iskemällä ottelun kolmannen ja viimeisen maalin.

— Iso peli molemmille joukkueille. Koko viikon olimme valmistautuneet huolellisesti ja keskityimme heidän vahvuuksiensa pois ottamiseen. Pelasimme kurinalaisesti ja olimme pallollisesti myös parempia, päävalmentaja Esa Udd kommentoi.

KyPa sai pidettyä vaarallisen maalintekijä Akoh Abah Samsonin kurissa, joka johtaa maalipörssiä. Uddin mukaan joukkueen vahvuus löytyy kurinalaisen toteutuksen ohella myös rohkeudesta pelata.

— Luomme tällä hetkellä pelaamalla järjettömän määrän maalipaikkoja. Ottelu osoitti sen, että haastaja on mukana nousukilpailussa. Meidän on helppo pelata ilman paineita. Joukkueella on tällä hetkellä huikea fiilis ja flow, Udd sanaili.

Sarjanousija KyPasta on kehkeytynyt sarjan yksi parhaiten pelaavia joukkueita ainakin tilastojen valossa. Udd kertoo uskoneensa joukkueen potentiaalin alusta lähtien.

— Joukkue tiedosti, että tulemme sarjaan haastajina. Olen itse uskonut joukkueen mahdollisuuksiin ja potentiaalin koko ajan, tämäkin ilta sen osoitti.