Jari Vekkilä heitti vanhasta muistista 37 pistettä ja tyrmäsi uuden koripallocupin — ”Oikea cup on sellainen, että tappiosta putoaa pois”

KTP-Basketin konkari ja nuoret miehet kokosivat hurjia tilastolukemia. Julius Rajalan poissolon syy yllätti – seuran johdonkin.

Jukka Lehtoranta

KTP:n Jari Vekkilä heitti Koiviston Kipinää vastaan 37 pistettä – enemmän kuin kertaakaan pitkällä liigaurallaan.

Luulin siellä Lahdessa matsin jälkeen, että tämä oli tässä — Jari Vekkilä

— Minulla on sopimuksessa sellainen pykälä, ettei tarvitse osallistua pressiin, KTP-Basketin Jari Vekkilä velmuili tiistai-illan Suomen cupin ottelun jälkeen. 43-vuotias konkari oli juuri heittänyt 37 pistettä ottelussa 2. divisioonan Koiviston Kipinää vastaan.

KTP voitti 138—90 (61—51) ja Vekkilä puhui lehdistölle ihan vuolaasti.

Milloin olet viimeksi tehnyt näin paljon pisteitä?

— Varmaan Karhulan Veikkojen ikämiesjoukkueessa silloin ensimmäisellä kaudella 2012. Taisi olla vielä samat 37 pistettä.

Entä liigassa?

— En ikinä (ennätys on 32 ottelussa KTP—Pantterit kaudella 1996—97).

”Ei mitään järkeä”

KTP on mukana cupissa, vaikka hävisikin ensimmäisellä kierroksella divari-A:n Lahti Basketballille. Nyt äänekoskelainen Koiviston Kipinä pääsi tasoituskolmosilla aluksi 18—0-johtoon, mutta KTP:ltä kului vain kahdeksan minuuttia eron kiinnikuromiseen. Vekkilä vei yhdellä seitsemästä kolmosestaan KTP:n ensimmäisen kerran johtoon numeroissa 38—36.

Onko tällaisessa cupissa järkeä?

— Ei mitään. Oikea cup on sellainen, että tappiosta putoaa pois. Eli meidänkään ei kuuluisi enää olla edes mukana. Luulinkin siellä Lahdessa matsin jälkeen, että tämä oli tässä, Vekkilä sanoi.

— Mutta kivahan näitä on pelata, ei siinä mitään.

Kamisella videotalkoot meneillään

KTP kohtaa seuraavaksi Porvoon Tarmon ikämiesjoukkueen Räppäkäpälät. Alustava pelipäivä on ensi viikon tiistai. Jos — ja kaiken järjen mukaan kun kotkalaiset voittavat, puolivälierissä tulee vastaan Salon Vilpas.

Vilpas on yksi vain kolmesta mukaan lähteneestä liigaseurasta.

— Olisihan tämä vähän toisenlainen kilpailu, jos kaikki liigaseurat olisivat mukana, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen sanoi.

Cupmenestystä enemmän Kamista kiinnostaa nyt uuden ulkomaalaisvahvistuksen hankinta Kreikkaan lähteneen Matt Williamsin tilalle.

— Videoita on katseltu rankasti. Tarjontaa on paljon, lähelläkin, mutta ihan sellaista tunnetta ei ole vielä tullut, että tässä on meille uusi mies, Kaminen sanoi.

Williamsin pötypuheisiin ”perhesyistä” perustunut lähtö harmittaa Kamista edelleen.

— Rehellisyys on asia, jota arvostan ihmisissä korkealle. Mutta toisaalta turha tätä on enää murehtia — laivoja tulee ja laivoja menee, kuten Löde (apuvalmentaja Sauli Lanki) sanoi.

Eero Hannikainen

Kovia tilastoja ja inttiyllätys

Kaminen antoi leppoisassa cup-pallottelussa liigan penkkimiehille paljon peliaikaa. 17-vuotias takamies Eero Hannikainen käytti 35 minuuttiaan hyvin tehokkaasti: 31 pistettä, 8 levypalloa ja 8 syöttöä. 34 minuuttia pelannut Janne Lehtoranta oli melko lähellä jopa äärimmäisen harvinaista neloistuplaa: 18 pistettä, 8 levypalloa, 10 syöttöä ja 7 riistoa.

Okko Ailio ja Markus Rautasalo edustavat cupissa junioriseuraansa Munkkiniemen Kisapoikia, eikä KTP:n kokoonpanossa ollut myöskään vastikään loukkaantumisesta toipunutta Julius Rajalaa. Hän aloitti — KTP:n seurajohdon yllätykseksi — varusmiespalveluksen maanantaina Helsingissä.

KTP-Basket—Koiviston Kipinä 138—90 (61—51)

KTP: Donte Thomas 15/4, Jari Vekkilä 37/4, Michael Pounds 6/11/8s, Janne Lehtoranta 18/8/10s/7r, Antto Nikkarinen 5/5/7s, Kevin Langford 12/4, Eero Hannikainen 31/8/8s/5r, Joonas Lehtoranta 14/5/7s.

Kipinä: Sami Mäntymaa 26/14, Jarmo Uecker 13/7, Teemu Häkkinen 12/7, Tatu Koivunen 11/4, Juuso Mäntymaa 10/1.

Uusimmat uutiset