Smash-Kotka jatkaa naisten tennisliigassa — Emil Koskikuru pelasti täpärästi miesten kakkosjoukkueen paikan 1. divisioonassa

Raimo Eerola

Venla Ahti voitti viikonlopun kuudesta karsintaottelustaan viisi.
Venla Ahti voitti viikonlopun kuudesta karsintaottelustaan viisi.

Smash-Kotkan naisjoukkue pelaa ensi kaudellakin tennistä liigatasolla. Asia varmistui tänään liigakarsinnan päätöspäivänä Kotkassa, kun Venla Ahti ja Eeva Ristola ottivat tarvittavat otteluvoitot Lahden Verkkopalloseuraa vastaan. Nelinpeliä ei tarvittu, sillä kaksi jaossa ollutta liigapaikkaa olivat selvillä jo ennen sitä.

Toisen liigapaikan otti helsinkiläinen HLK. Se nousee pääsarjaan 1. divisioonasta, ja tilaa tekee LVS. HLK:n ja neljännen karsijan, helsinkiläisen SLT:n, sunnuntainen ottelu jätettiin kokonaan pelaamatta, koska sen tuloksella ei enää olisi ollut vaikutusta liigapaikkoihin.

Smash-Kotka uudisti liigapaikkansa teinityttöjen voimin. Venla Ahti on 17-vuotias ja LVS-otteluun Nina Saarelaisen tilalle nostettu Eeva Ristola vasta 14-vuotias. Ahti kukisti LVS:n Bea Kallion 6—4, 6—3 ja Ristola Emilia Salon 6—3, 6—4.

— Eeva pelasi käsittämättömän hienosti, Smash-Kotkan valmentaja ja Kotkan tennishallin isäntä Pasi Ahti kehui.

— Päätimme säästää Ninaa mahdolliseen nelinpeliin, ja nyt pieni riskipeli onnistui. Näköjään nuorille kannattaa antaa tilaisuuksia.

Miesten kakkonenkin selvisi piinasta

Viikonloppu oli Smash-Kotkalle muutenkin menestyksekäs, sillä seuran miesten kakkosjoukkue säilytti karsinnassa paikkansa 1. divisioonassa. Divarin joukkuemäärä vähenee ensi kaudeksi 12:sta kymmeneen, ja taulukon loppupäässä oli tarvetta tavallista isompaan harvennukseen.

Smash-Kotka ja 2. divisioonasta ylöspäin pyrkinyt Oulun Verkkopalloseura pelasivat lauantaina tasan 2—2 ja OVS voitti Lohjan Tenniksen kolmosjoukkueen 3—1.

Niinpä Smash-Kotka tarvitsi tänään puhtaan 4—0-voiton lohjalaisista ja otti sen, vaikka hyvin tiukkaa teki. Ratkaisevan voiton otti kakkospelaaja Emil Koskikuru, joka kukisti Leo Haaralan hurjassa kolmannen erän super-tiebreakissa 17—15.

Smash-Kotkan joukkueessa pelasivat myös Vesa Ahti, Petteri Westerholm ja Danila Kuznetshov.

Uusimmat uutiset