KaVen ykkössarjakausi päättyi, mutta syksyllä on tarkoitus olla entistä parempia — ”Urheilussa suunnan pitää olla ylöspäin”

Jukka Lehtoranta

KaVen paluu lentopallosarjoihin on henkilöitynyt paljon pelaajavalmentaja Matti Paloseen (keskellä). Palonen empii peliuran jatkamista, mutta lupaa olla jatkossakin mukana "tavalla tai toisella".

Karhulan Veikkojen kausi lentopallon 1-sarjassa päättyi sunnuntaina Turussa, mutta päävalmentaja Matti Palonen ei ollut kovin pahoillaan.

— Ihan hyvä tapa lähteä kesälomalle. Paljon enemmän olisi harmittanut päättää siihen eiliseen (lauantain) esitykseen, Palonen sanoi.

Tämä on ollut projekti, eikä siitä oikein kesken voi pois jäädä. — Matti Palonen

Runkosarjan kolmonen TuTo Volley voitti toisen puolivälieräottelun 3—2 (25—14, 16—25, 22—25, 25—15, 15—12) ja meni välieriin voitoin 2—0. Ensimmäinen kohtaaminen lauantaina Kotkassa päättyi turkulaisten 3—1-voittoon.

— Niukka tappio hyvällä taistelulla. Tämä oli puolin ja toisin laadukkaampi peli kuin Kotkassa, Palonen sanoi toisen tappion jälkeen.

Ducksin putoaminen lopettaisi farmisopimuksen

TuTo kohtaa välierissä Karelian Hurmoksen. Toinen välieräpari on Rantaperkiön Isku—Kyky-Betset.

Välierien voittajat pääsevät pelaamaan kahdesta mestaruusliigapaikasta kolmen joukkueen karsintaan. Se kolmas on KaVen yhteistyöseura Vantaan Ducks, joka jäi liigassa runkosarjan jumboksi.

Jos Ducks putoaa 1-sarjaan, KaVen farmiseurasopimus vantaalaisten kanssa raukeaa.

— Emme ole sitä vielä ajatelleet, mutta jos sellainen asia tulee eteen, sitten ajatellaan..

— Se pitää yrittää hoitaa niin, ettemme ole farmisopimuksesta niin riippuvaisia, Palonen sanoi.

Tällä kaudella KaVe on lainannut Ducksista lähinnä passari Joona Väänästä. Hyökkäyspelin pyörittäjälle tuli erityistä tarvetta, kun pelaajavalmentaja Palosen itsensä kausi päättyi kesken kaiken loukkaantumiseen.

— Yritämme pitää joukkueen rungon mahdollisimman hyvin kasassa ja hankkimaan muutaman pelaajan lisää rosteriin. Esimerkiksi passarin paikalle olisi hyvä saada vahvistusta, Palonen sanoi.

— Olimme tällä kaudella vähän parempia kuin viime kaudella, ja ensi kaudella lähdemme parantamaan tästä. Urheilussa suunnan pitää olla ylöspäin.

Jukka Lehtoranta

Karhulan Veikkojen toinen ykkössarjakausi sisälsi enemmän hyviä hetkiä kuin ensimmäinen. Anton Lepistö (vasemmalla), Aleksander Rastamo, Marko Määttänen ja Hassib Rezai juhlivat voitettua pistettä Kyky-Betset-ottelussa helmikuussa.

Jos Määttänen on kuningas, Rastamo on ”ainakin prinssi”

Omasta jatkostaan pelaajana 37-vuotias passari Palonen ei vielä sano juuta eikä jaata. Kokonaan hän ei kuitenkaan ole jättäytymässä sivuun.

— Kyllä minä varmaan tavalla tai toisella olen mukana. Tämä on ollut projekti, eikä siitä oikein kesken voi pois jäädä.

Hän toivoo myös muiden paikallisten pelaajien sitoutuvan edelleen orastavan lentopallobuumin pönkittämiseen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle muuttaneen haminalaisen Aleksander Rastamon.

— Totta kai haluaisin. Alek pelasi erittäin hyvän loppukauden. Jos jossain vaiheessa kutsuin Marko Määttästä kuninkaaksi, niin kyllä kai Alek silloin on ainakin prinssi, Palonen veisteli.

Rastamo (11 pistettä) ja Määttänen (10) olivat Turussakin KaVen parhaat pistemiehet. Juho Kaunisto ja Lauri Lehtonen saivat kasaan yhdeksän pistetä mieheen.

Jukka Lehtoranta

Aleksander Rastamo (vasemmalla), Joona Väänänen ja Henri Piipari tammikuisessa ottelussa Jyväs-Lentistä vastaan.