MyPa sai lisenssin Ykköseen — Kymenlaaksossa pelataan ensi kesänä taas kovia paikallisotteluita

MyPan puheenjohtajan Mika Kaletonin mukaan epätietoisuus sarjatasosta ei ole vaikuttanut budjetin kasaamiseen kielteisesti. Seuralle tuttu Hasse Kallström vahvistaa myyntiosastoa helmikuun alussa.

Jussi Lopperi

MyPalla oli keskiviikkona vapaapäivä harjoituksista. Päävalmentaja Jukka Karjalainen harrasti kuitenkin pyynnöstä ulkoilua tekemällä lumitöitä Saviniemen jalkapallostadionilla.
MyPalla oli keskiviikkona vapaapäivä harjoituksista. Päävalmentaja Jukka Karjalainen harrasti kuitenkin pyynnöstä ulkoilua tekemällä lumitöitä Saviniemen jalkapallostadionilla.

Myllykosken Saviniemessä huokaistiin keskiviikkona alkuillasta hartaasti ja syvään kun tieto jalkapallon Ykkösen lisenssin varmistumisesta saapui MyPa-talolle.

— Saimme lisenssiasiaan huojentavan sinetin, kommentoi MyPan puheenjohtaja Mika Kaleton saatuaan tiedon asiasta Palloliitolta.

Lisenssihakemusta tehdessä mietitytti eniten talous. Muut osa-alueet meillä ovat kunnossa. — Mika Kaleton

Palloliiton lisenssikomitea piti tiistaina kokouksensa, jossa käsiteltiin muun muassa MyPan lisenssihakemusta jalkapallon Ykköseen.

Keskiviikkona komitea joutui pitämään ylimääräisen sähköpostikokouksen.

— Viivästys johtui päätöksentekoon liittyvästä teknisestä asiasta. Tähän ei sisältynyt dramatiikkaa. Tämä oli pieni asia, mutta halusimme tarkistaa pari faktaa ja varmistaa, ettei päätöksiä tehdä väärillä tiedoilla, Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski kommentoi.

MyPa teki lisenssihakemuksen sen jälkeen, kun selvisi, että Jalkapalloliigasta pudonnut PS Kemi ei pysty pelaamaan Ykkösessä huonon taloustilanteensa takia.

Budjetti kaksinkertaiseksi

MyPa oli valmistautunut kauteen koko ajan sillä oletuksella, että se pelaa Ykkösessä. Puheenjohtaja Kaleton sanoo, että budjetti on tarkoitus kaksinkertaistaa viime kaudesta, eli summa olisi 170 000 euroa.

Kaletonin mukaan epätietoisuus sarjatasosta ei vaikuttanut myyntityöhön kielteisesti.

— Jonkin verran on saatu mukaan uusia kumppaneita. Sopimukset tehtiin siltä pohjalta, että Ykköstä pelataan.

Helmikuun alussa MyPa saa lisää myyntivoimaa, kun seuran vanha tuttu, ex-kotkalainen Hasse Kallström tulee Kaletonin apuun. Kallström työskenteli MyPassa markkinointipäällikkönä vuosina 1998—2000. MyPasta hän siirtyi Jalkapalloliigan markkinointijohtajaksi.

Tällä hetkellä Kallström toimii myynninedistäjänä jääkiekon Liigassa pelaavassa Lahden Pelicansissa.

Kymmenen joukkueen Ykkönen

Ykkösessä pelataan kymmenen joukkueen kolminkertainen sarja, jonka voittaja nousee suoraan liigaan. Toiseksi sijoittunut joukkue karsii paikasta liigaan kaksiosaisessa karsinnassa liigan 11. sijoittuneen joukkueen kanssa.

Sarjan viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa Kakkoseen. Ykkönen laajenee 12 joukkueen sarjaksi kaudelle 2020. Kakkosesta nousee aiemman kahden joukkueen sijasta kolme joukkuetta.

Kaletonin mukaan MyPa sijoittuu budjettivertailussa häntäpäähän. Osalla seuroista jo pelkkä pelaajabudjetti on suurempi kuin MyPan kokonaisbudjetti.

— Lisenssihakemusta tehdessä mietitytti eniten talous. Muut osa-alueet meillä ovat kunnossa. Viime kauden ottelutapahtumat järjestimme jo ikään kuin harjoituksena Ykköstä varten.

23 kautta liigassa yhtäjaksoisesti

Myllykosken Pallo pelasi Jalkapalloliigassa yhtäjaksoisesti 23 kautta vuosina 1992—2014. Seura saavutti yhden mestaruuden, viisi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Lisäksi MyPa voitti kolme kertaa Suomen cupin.

MyPa ei saanut talousvaikeuksiensa takia liigalisenssiä enää kaudelle 2015, ja helmikuussa 2015 seura ajautui konkurssiin.

Myöhemmin samana vuonna perustettiin MyPa-juniorit ry, joka jatkoi konkurssiin menneen seuran juniori- ja harrastetoimintaa.

Edustusjoukkueen MyPa kokosi uudelleen kaudelle 2017. Se sai Inkeroisten Purhan sarjapaikan Kolmosesta ja on nyt tullut kahdessa vuodessa kaksi asrjaporrasta ylöspäin.

Ykkösen joukkueet kaudella 2019

AC Kajaani

EIF, Tammisaari

FC KTP, Kotka

FC Haka, Valkeakoski

Jaro, Pietarsaari

MuSa, Pori

MyPa, Kouvola

AC Oulu

TPV, Tampere

TPS, Turku

Uusimmat uutiset