Räpylä petti avausottelun toisella jaksolla — Haminan Palloilijoiden kaksijakoisesta avausottelusta jäi käteen yksi piste ja paljon mietittävää

HP:n harjoitusotteluissa toiminut ulkopeli petti pahemman kerran.

Kimmo Seppälä

HP:n Ville Harju kiirehtii ykköspesälle.
HP:n Ville Harju kiirehtii ykköspesälle.

Jos on Ykköspesiksen pelinjohtajien linjauksia uskominen, niin sarjan avauskierroksella äitienpäivänä Haminan Vallikentällä kohtasivat sarjan ainoat Superpesikseen nousua tavoittelevat joukkueet – Haminan Palloilijat ja tamperelainen Manse PP.

Kärkiottelulle ominaisesti ratkaisu venyi supervuoropariin asti. Sen Manse ratkaisi kahdella läpilyönnillä ja vei kaksi sarjapistettä lukemin 1—2 (3—0, 0—9, 1—5).

— Ei tyypillistä meitä, kuului HP:n uuden pelinjohtajan Juho Kaikon tiivistys.

— Paljon räpylävirheitä toisella jaksolla. Vastustaja pääsi painamaan päälle ja peli oli meiltä vähän alistunutta.

Ensimmäisellä jaksolla HP oli hyvä, joskin Mansen ulkokenttä avitti jokaista kolmea juoksua. Kauden avausjuoksun toi Henri Heikkilä Mansen Ville Hotakaisen harhaheitosta, toisen Lassi Vuorela kotiuttajajokeri Mikko Mahlamäen lyönnistä ja kolmannen Otso Mäkelä Ville Harjun sipaisusta.

Sieltä meni helppoja palloja, mutta turha ruveta selittelemään. — Juho Kaikko

Ennen kaikkea HP:n kehuttu ulkokenttä näytti olevan maineensa veroinen. Vieraat saivat rakennettua vain kolme kolmostilannetta ja jäivät kokonaan juoksuitta. Kaikkoa tyydytti erityisesti sarjan ehkä pelätyimmän kotiuttajan, Ville Keron pimentäminen.

— Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä. Sisällä oli vähän nihkeää, mutta ulkona pelasimme (lukkari) Matias Hangasmaan johdolla erinomaisesti ja saimme Keron hyvin kiinni, Kaikko kertoi.

— Me olimme aika hermostuneita ja jännittyneitä. Kun se ei heti lähtenyt, niin kipsi paheni pahenemistaan, Mansen pelinjohtaja Mika Kulmala puolestaan kuvaili.

Toinen jakso Mansen näytöstä

Toiselle jaksolle kentälle näytti juoksevan täysin samat miehet, mutta jotain oli tapahtunut. Osat olivat vaihtuneet täydellisesti.

Manse pamautti jaksoon peräti yhdeksän juoksua ja takoi ne kaikki kahteen ensimmäiseen vuoropariin. Joukossa oli muutama hyvä osuma, mutta HP:n ulkokenttäkin saa katsoa peiliin.

— Tietysti kun se noin alkaa, niin että tulee pari halpaa pinnaa, niin siinä äkkiä päät notkahtaa, Kaikko sanoi.

Supervuoroparissa Hyvinkään Tahkosta Haminaan siirtynyt jokeri Mikko Mahlamäki kotiutti Mäkelän, mutta Manse tasoitti Juho Peltoniemen kunnarilla ja ratkaisi ottelun Taneli Lassilan läpilyönnillä.

Molemmat puhkaisut jättivät jossiteltavaa HP:n ulkopelin osalta. Ilta oli vaikea erityisesti uudelle kopparikaksikolle Lassi Vuorela–Ville Harju.

— Sieltä meni helppoja palloja, mutta turha ruveta selittelemään. Jätkien täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja seuraavissa peleissä niitä ei saa mennä, Kaikko kuittasi.

HP-kapteeni Henri Heikkilä loukkaantui toisella jaksolla, mutta kyse oli Kaikon mukaan vain reisikrampista. HP:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Sotkamon Jymy-Pesiksen isäntänä.