Titaanit ei saanut etsikkoaikaansa käytettyä, Pyry rankaisi virheistä — ”Lisää nöyryyttä pitää löytyä”

Raimo Eerola

Titaanien Jere Kola ja Pyryn Joni Lavonen kamppailivat kiekosta.

Titaanien härkäviikko Suomi-sarjassa jatkui lauantaina kotiottelulla Nokian Pyryä vastaan. Kotijoukkue paransi peliään perjantaista, mutta joutui nöyrtymään sarjakakkoselle maalein 1—5 (0—3, 1—0, 0—2).

Ottelu tarjosi vauhdikasta jääkiekkoa alusta lähtien ja Titaanit pääsi hyvin peliin mukaan. Taitava Pyry käytti kuitenkin erän loppupuoliskolla kotijoukkueen virheet armotta hyväkseen ja iski kolme maalia.

— Maalit tulivat virheistä, joita saa anteeksi heikompia joukkueita vastaan. Emme olleet tarpeeksi nöyriä purkamaan kiekkoa, vaan yritimme lähteä avaamaan peliä, Titaani-valmentaja Mika Piispanen kertoi.

Etsikkoaika toisessa erässä

Shokkialun jälkeen toiseen erään luisteli sisuuntunut Titaanit, ja maalipaikkoja syntyi lähes liukuhihnalta. Panu Laitisen kauden 15. täysosuma jäi kuitenkin erän ainoaksi.

Paljon enemmänkin olisi ollut tarjolla. Tomi Salovaara ja Henry Karjalainen epäonnistuivat rankkareissaan ja Jere Koikkalainen kilautti ylärimaan.

— Toinen erä oli meidän momentum. Kun et käytä maalipaikkojasi, niin siinä on tulos, Piispanen harmitteli.

Kiri katkesi heti

Titaanit lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemasta, mutta kiri loppui ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Vieraiden Alex Olkinuora löi taululle ratkaisevan tuntuisesti 1—4-lukemat jo puolentoista minuutin kohdalla.

— Lähdimme tosissaan takaa-ajoon, mutta 4—1-maali sen katkaisi. Tiesihän sen, vaikkei siitä ääneen puhuta, että seuraava maali määrittää ottelun suunnan.

Tappiosta huolimatta Piispanen oli tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen.

— Parempi peli tämä oli kuin Haukkoja vastaan (perjantaina), vaikka sen voitimme. Näissä peleissä momentumeja tulee ja ne pitää vaan pystyä hyödyntämään, Piispanen totesi.

"Sama tunnetila ja vauhti"

Titaanien kotiotteluruuhka jatkuu jo keskiviikkona. Itsenäisyyspäivänä vastaan luistelee sarjakärki Porvoon Hunters.

— Kunhan saamme samanlaisen tunnetilan ja vauhdin päälle, niin taistelemme voitosta. Lisää nöyryyttä pitää löytyä kärkijoukkueita vastaan. Peli kestää 60 minuuttia, eikä sitä yhdessä vaihdossa voiteta, päävalmentaja muistutti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.