Titaanit pitää kiinni oljenkorresta – HCIK kaatui selvästi, ja mahdollisuus pudotuspeleihin yltämisestä säilyi

Raimo Eerola

Anton Hyvärinen teki Titaanien 1 –0-osuman.
Anton Hyvärinen teki Titaanien 1 –0-osuman.

Titaanit on voittanut jääkiekon Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa HCIK:n 5–2 (2–1, 3–0, 0–1). Voitto pitää kotkalaiset mukana taistelussa loppusarjan kahdesta kärkisijasta ja paikasta pudotuspelien villi kortti -kierrokselle.

Titaanit nousi 50 sarjapisteeseen, kahden pisteen päähän Karhu HT:stä ja yhden päähän S-Kiekosta. Karhu HT:llä on jäljellä kaksi ottelua, S-Kiekolla ja Titaaneilla yksi.

Omissa käsissä Titaanien pudotuspelipaikka ei ole, sillä vaikka kotkalaiset voittaisivat viimeisessä ottelussaan Porissa Karhun, porilaiset voivat karata tavoittamattomiin jo huomenna vierasottelussa jyväskyläläistä Riemua vastaan. S-Kiekko taas säilyy varmasti Titaanien edellä, jos se voittaa sunnuntaina kotijäällä Laser HT:n normaalilla peliajalla.

Titaanit voi vain yrittää hoitaa oman osansa kunnialla, ja ainakin HCIK:ta vastaan tulos oli sitä mitä toivottiin.

Isännät johtivat ottelua koko ajan ja ratkaisivat pelin toisessa erässä kolmella maalilla kahdeksan tehominuutin aikana. Päätöserässä peliin tuli vielä vähän jännitystä, kun HCIK:n Toni Mahkonen kavensi 5–2:n ja Titaanien Petteri Paajanen sai suihkukomennuksen ajassa 52.17.

HCIK piti titaanivahti Niilo Pussista kiireisenä Paajasen 5-minuuttisen jäähyn aikana, mutta ei saanut aikaan enempää kavennusosumia.

Titaanien viisi maalia jakaantuivat viidelle eri pelaajalle: Anton Hyvärinen, Leevi Pekkarinen, Johannes Hakuli, Santeri Salminen ja Panu Laitinen saivat kukin tililleen yhden osuman. Jere Koikkalaiselle merkittiin kaksi syöttöpistettä.