Titaaneilta jälleen huono alku ja vain yksi piste – "Aikamoista opettelua tämä on tällä hetkellä"

Juha Rika

Titaaneilta jälleen huono alku ja vain yksi piste – "Aikamoista opettelua tämä on tällä hetkellä"

Titaanien pistekeskiarvo on kahdeksan Suomi-sarjan ottelun jälkeen edelleen tasan yksi. Perjantaina yksi piste lähti mukaan Hollolasta, jossa HC Giants kukisti kotkalaiset voittolaukauskilpailun jälkeen 7–6 (3–2, 2–3, 1–1).

Usko pisteeseenkään oli ottelun alussa koetuksella. Giants repi vajaassa seitsemässä minuutissa 3–0-johdon.

– Tiesimme vastustajan pelitavan, mutta alussa he pystyivät hyödyntämään yksinkertaista pelaamistaan. Maalivahtia vaihdoin herättääkseni joukkuetta, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola sanoi.

Jakob Brandner poistui maalilta ajassa 3.50 kolmen torjunnan ja kahden päästetyn maalin jälkeen. Niilo Pussiselle kirjattiin loppupelissä 25 torjuntaa.

Titaanit tuli kolmen maalin takaa tasoihin Samuli Niinisaaren ja Samuel Funtekin rannelaukauksilla sekä Tuomas Pekkosen toisen erän alun maalilla.

Siitä eteenpäin kaava oli sama: Giants siirtyi aina maalin johtoon, Titaanit tasoitti. Jatkoajalle pelin vei Santeri Salmisen maalinedustalta verkkoon ohjaama kiekko, sitä aiemmat tasoitukset syntyivät Erik Naroman ja Jesse Niinisaaren toimesta.

Jo päätöserän viimeisellä kympillä Titaanit oli lähempänä voittomaalia. Kotijoukkueen pelastivat Roope Tolvasen unelmatorjunta ja verkon sijasta maalitolppaan osunut laukaus.

Titaanit oli Giantsia aktiivisempi myös jatkoajalla. Aktiivisuus ei jalostunut maaleiksi, ja voittolaukauskilpailussa Giantsin herrat olivat huomattavasti taitavampia.

Titaaneista rankkareissa onnistuivat Tuomas Pekkonen ja Panu Laitinen. Santeri Salmisen, Samuli Niinisaaren ja Leevi Pekkarisen yritykset olivat heikkoja.

– Veimme peliä 3–3-tasoituksemme jälkeen, mutta alivoimapeli petti kahdesti ihan viime sekunneilla. Aikamoista opettelua tämä pelaaminen on tällä hetkellä. Huono peliin lähtö harmittaa, pitää viikonloppuna rauhoittua ja miettiä, miten pelin alkuja voisi parantaa. Ja kai pitää alkaa vakavissaan treenaamaan rankkareita, kun näitä tiukkoja pelejä näyttää tulevan, Iltola sanoi.

Titaanien syömähammas oli Funtekin (1+2), Salmisen (1+1) ja Pekkosen (1+2) muodostama kakkosketju.

Titaaneilta puuttuivat Haukat-kotiottelun tapahtumista kolmen ottelun pelikiellon saanut Petteri Paajanen ja yhden ottelun pannan hankkinut Patrik Ruotsalainen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset