Tappiokurimukseen ajautuneen Titaanien ote kirposi jäähyilyyn — ”Olemme pelanneet pitkään heikosti, se aiheuttaa voittamisen pakkoa”

Loppukauden ainoa tavoite on välttää karsinnat. Turvaan on matkaa seitsemän pistettä.

Kimmo Seppälä

Miikka Hakala tuuletti toisessa erässä vietyään Titaanit johtoon. Lopulta juhlaan ei ollut aihetta.

Titaanit kärsi lauantaina seitsemännen peräkkäisen tappion jääkiekon Suomi-sarjassa. Se kirveli, sillä Kaarinan HCIK vei pisteet mennessään 3—1 (0—0, 0—1, 3—0) kolmannen erän nousun ansiosta.

Titaanit oli voitossa kiinni nelosketjun laiturin Miikka Hakalan toisessa erässä tekemän maalin ansiosta, tosin melko heiveröisesti.

— Harvoinhan yhdellä maalilla voittaa. Olimme alussa purjeessa. Toisessa erässä olisi pitänyt tehdä enemmän, kauden viidennen maalinsa viimeistellyt Hakala kuvaili ottelua.

Jäähyaition saranat kovilla

Peli alkoi kääntyä kolmannessa erässä HCIK:lle varsin onnekkaasti. Otto Rehelmä vispasi kiekon lähes kaukalon kulmasta Titaanien maalin suulle. Siihen asti loistavasti torjunut Santeri Levänen yllättyi ja kiekko lujahti suojusten välistä maaliin.

Voittomaalin HICK teki ylivoimalla, kun Titaanit oli syyllistynyt väärään vaihtoon. Titaanien jäähyaition ovi kävi muutenkin tiheään, sillä päätuomari Mikko Silvennoinen passitti titaanipelaajan yhdeksän kertaa aitioon.

— Aivan liikaa jäähyjä. Se oli tänään suurin syy tappioon. Niiden tappaminen vei terän myös hyökkäyspelistämme, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen näki.

Voittamisen pakko näkyy ylipelaamisena

Oksanen näki omiensa otteissa myös ylipelaamista monesta syystä.

— Olemme pelanneet pitkään heikosti. Se aiheuttaa voittamisen pakkoa. Edellisestä pelistä kotiyleisön edessä oli yli kuukausi. Ehkä siksi jäähyjäkin otettiin jälkitilanteista turhaan, Oksanen luetteli.

Titaanit aloitti kauden 12 tappiolla, sai valmentajaksi palanneen Oksasen johdolla kurssin kääntymään, mutta on ajautunut uudestaan tappiokierteeseen. Se on nyt seitsemän pelin mittainen.

— Tämä on selittelyä, mutta vaikeudet alkoivat sairastelukierteen mukana. Pahimmillaan meiltä oli 11 hyökkääjää sivussa, Oksanen totesi.

Loppukaudeksi Titaaneilla on vain yksi tavoite, välttää karsinnat 2. divisioonaan. Karsintaan joutuu Suomi-sarjan neljä heikointa.

Miehiä sivussa sunnuntaina Porissa

Kun Titaaneilla on kolme peliä jäljellä alkusarjaa, on se neljänneksi viimeisenä seitsemän pistettä tällä hetkellä turvassa olevaa Järvenpään Haukkoja jäljessä.

Sunnuuntaina Titaanit matkustaa Poriin. Karhu HT on vain pisteen Titaaneja jäljessä.

— Karhu HT on aina kova kotonaan, kun he saavat täyden miehistön peliin, Oksanen sanoi.

Titaanien kokoonpano sen sijaan kapenee eilisestä. Loukkaantumisen jäljiltä peliin palannut Ville Myyryläinen ei pystynyt pelaamaan loppuun asti. Miro Mänttäri joutui sivuun jo ennen peliä.

Marko Puhakalla ja Juho Luukkosella on työeste.

Jotain positiivistakin tapahtuu, kun Petja Summanen on pelikelpoinen. Joukkueen kapteeni Roope Lantta on sivussa lihasrevähtymän vuoksi. Pelaaja itse elättelee toiveita päästä lopppukauden kuluessa mukaan.

— Onneksi Roope on päässyt harjoittelemaan, mutta on vielä kaukana pelikunnosta, Oksanen toppuuttelee.

Sunnuntain ottelu Karhu HT—Titaanit lähetetään suorana Kymen Sanomien verkkosivuilla yhteistyössä Ruutu-palvelun kanssa. Ottelu alkaa kello 17.30.

Luetuimmat