Hajaminuuttien mies Tuukka Kurki kiitti luottamuksesta kahdella maalilla — ”Oli tosi kiva pelata nyt omalla pelipaikalla”

Kauden ehkä paras toinen puoliaika käänsi Jaro-ottelun KTP:lle. Kolmossija on realistinen tavoite loppukauteen.

Antti Kaarto

Tuukka Kurki on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista ja jäänyt alakynteen taistelussa peliajasta, mutta maanantai oli häneltä vahva näyttö. Arkistokuva kesäkuun lopun Haka-ottelusta.
Tuukka Kurki on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista ja jäänyt alakynteen taistelussa peliajasta, mutta maanantai oli häneltä vahva näyttö. Arkistokuva kesäkuun lopun Haka-ottelusta.

Viimeiseen kahteen kuukauteen KTP:n Tuukka Kurki oli pelannut yhteensä vaivaiset 17 minuuttia.

Harjoituskaudella tehokkaasti esiintynyt hyökkääjä oli koko kaudellakin saanut vastuuta niukasti ja usein väärällä pelipaikalla laidassa. Nyt vastuuta tuli puolisen tuntia piikipaikalla.

— Olen pelannut tänä vuonna silloin tällöin viisi—kymmenen minuuttia lopusta hyökkääjänä. Oli tosi kiva pelata nyt omalla pelipaikalla, Kurki kiitteli.

Sanojen lisäksi Kurki kiitti luottamuksesta myös kahden maalin muodossa. Helsingin IFK:sta Kotkaan siirtynyt Kurki ehti olla kentällä vain kaksi minuuttia, kun pallo oli ensimmäisen kerran verkossa. Toinen syntyi ottelun loppuhetkillä.

Kova kilpailu pelipaikoista

Kun Kalle Multanen on siirtynyt Italiaan ja toinen hyökkääjä Miro Schwalenstöcker Pallokerho Keski-Uusimaahan, niin herääkin kysymys, miksi Kurkea ei ole päästettu aiemmin irti?

— Kilpailu pelipaikoista on ollut kovaa. Multasen lähdön jälkeen Tuukka on ollut vähän loukkaantuneena ja kipeänä. Siksi Kasperi (Liikonen) on aloittanut kärjessä, KTP-valmentaja Ossi Virta perusteli.

Työteliäs ja nopea Liikonen on päässyt paljon maalipaikoille, kuten maanantainakin kahdesti juuri ennen kentältä vaihtoa, mutta ruuti on ollut märkää.

Jaron prässi puri avausjaksolla

Ensimmäisellä jaksolla koko KTP ei saanut ensimmäistäkään maalipaikkaa. Jaro vei peliä miten tahtoi.

— Pallo oli enemmän meillä ja hallitsimme peliä, mutta ei me juuri maalipaikkoja saatu ensimmäiselläkään puoliajalla, Jaron päävalmentaja Niklas Käcko myönsi.

Puuduttavaa jalkapalloa katsellut kotiyleisö herätettiin reilun puolen tunnin kohdalla, kun vieraiden Jahir Barraza lähti kokeilemaan puolesta kentästä maalia upealla laukauksella.

KTP-maalivahti Jiri Koski oli kaukana maalistaan, mutta pelasti tilanteen vähintään yhtä komealla torjunnalla aivan yläkulmasta. Alex Vidjeskogin komealle volleylle Koskikaan ei voinut mitään ja Jaro pääsi tauolle johtoasemassa.

— Jaro prässäsi ensimmäisen jakson todella hyvin. Ei ollut kyse siitä, että me emme olisi osanneet sitä purkaa, mutta jostain syystä emme tehneet kuten oli sovittu, Virta harmitteli.

”Ansaittu voitto”

KTP joutui vaihtamaan päävamman saaneen Tuomas Ollilan pois. Saku Leppäsen tulo kentälle ja varsinkin Matias Lindforsin siirtäminen laitapuolustajaksi osoittautuivat kuitenkin oikeiksi ratkaisuiksi.

Kurjen vaihto reilun tunnin kohdalla muutti ottelun kulun lopullisesti ja KTP loi toisella jaksolla kaikkiaan jopa kymmenkunta tekopaikkaa.

— Tämä oli ansaittu voitto jos mietitään maalipaikkoja. Loppukauden tavoite on haastaa Jaro kolmospaikasta, Virta sanoi.

KTP pelaa seuraavaksi lauantaina AC Kajaanin vieraana.

Ottelun maalit

45+1 min 0—1: KTP:n Saku Leppänen purkaa keskityspallon päällään vaarallisesti keskustaan, jossa Jaron Alex Vidjeskog haistaa tilaisuutensa. Upea volley noin kahdestakymmenestä metristä painuu vastustamattomasti yläriman kautta takanurkkaan.

63 min 1—1: Matias Lindfors ja Antti Mäkijärvi petaavat upeasti tekopaikan juuri kentälle tulleelle Tuukka Kurjelle. Vaihtomiehen pieni harhautus puree Jaro-toppariin ja pallo on tarkan viimeistelyn jälkeen alanurkassa.

65 min 2—1: Jaron yltiöpäinen prässi kostautuu, kun KTP-maalivahti Jiri Koski aloittaa pienellä syötöllä vastahyökkäyksen. Neljän nopean syötön jälkeen pallo on jo toisessa boksissa, jossa Mäkijärvi pamauttaa sen suoraan syötöstä reppuun.

88 min 3—1: KTP iskee taas tehokkaasti vastaan. Mäkijärvi kuljettaa tyhjät pois ja laittaa pienen, oikea-aikaisen pystysyötön Kurjelle. Hurmokseen päässyt vaihtomies ei erehdy tälläkään kertaa ja pallo on jälleen alanurkassa.