16-vuotias Niklas Leinonen teki neljän vuoden sopimuksen KTP:n kanssa ja jättää jääkiekon

Linda Varoma

Niklas Leinonen (edessä) pelasi kaudella 2017–18 Titaanien C-nuorissa yhdessä Kalle Väisäsen kanssa. Joukkue eteni Mestiksen Final four -finaaliturnaukseen ja oli neljäs. Päättyneellä kaudella kaksikko pelasi Viikingeissä.
Niklas Leinonen (edessä) pelasi kaudella 2017–18 Titaanien C-nuorissa yhdessä Kalle Väisäsen kanssa. Joukkue eteni Mestiksen Final four -finaaliturnaukseen ja oli neljäs. Päättyneellä kaudella kaksikko pelasi Viikingeissä.

Niklas Leinonen on tehnyt valintansa. 16-vuotias on pelannut jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta nyt jälkimmäinen saa jäädä. Leinonen ja Ykkösen KTP ovat solmineet peräti nelivuotisen pelaajasopmuksen.

— Edustusjoukkueeseen nouseminen toi päätöksen, että tämä (jalkapallo) on se mun juttu ja haluan viedä lajia eteenpäin, Leinonen sanoo KTP:n tiedotteessa.

Viimeistään vetelevällä kiekkokaudella Titaanien kasvatti Leinonen on pelannut helsinkiläisessä Viikingeissä C-poikien SM-karsintoja ja SM-sarjaa. 43 ottelussa puolustajan paikalta syntyi 1+20 tehopistettä.

16-vuotiaiden maajoukkuekuvioissa

Helmikuussa 16-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen leirillä ollut Leinonen kuvailee tiedotteessa itseään monipuoliseksi pelaajaksi, joka pystyy pelaamaan sekä kärjessä että keskikentän laidoilla.

Viime kaudella Leinonen pelasi KTP:ssä sekä A- että B-junioreissa. Kumpikin joukkue nousi tulevaksi kaudeksi Ykköseen.

Leinonen on jo pelannut harjoituspelejä KTP:n edustusjoukkueessa, mutta todennäköisestä tällä kaudella peliaikaa tulee pääasiassa Kakkosen Susissa tai Kolmosen Peli-Karhuissa.

Virta mielissään pitkästä pahvista

Edustusjoukkueen valmentajiin kuuluva Ossi Virta on mielissään Leinosen pitkästä sopimuksesta:

— Niklas on tietysti seuramme potentiaalisimpia nuoria pelaajia, ja olemme tyytyväisiä, että hän valitsi meidät. Meille tämä kertoo myös pelaajan halusta sitoutua meihin pitkäksi aikaa ja halusta kasvaa paremmaksi pelaajaksi meidän seurassamme.

— Dynaamisuus, hyvä etenemään kuljettamalla, hyvä ohittamaan pelaajia kuljettamalla, pystyy tekemään peliä edistäviä liikkeitä ja linjoja ohittavia liikkeitä. Lisäksi havainnointitaidot kentällä ovat menneet paljon eteenpäin viimeisen kahden vuoden aikana, Virta listaa Leinosen vahvuuksia.

Virta mainitsee tiedotteessa myös muutamia kehityskohteita, joihin Leinosen kanssa paneudutaan.

— Syöttö- ja potkutekniikkavalikoimaa laajennetaan laadukkaammaksi, koska tarkoituksena on peluuttaa Niklasta keskikentän keskellä. Myös päätöksentekonopeus pelitilanteissa on yksi kehityskohde.

Virta uskoo, että Leinosesta tulee neljässä vuodessa pelaaja, joka pystyy ”dominoimaan keskikentän keskustassa ja rakentamaan maalintekotilanteita”.

— Pidempi sopimus tuo jatkuvuutta pelaajille, ja voimee kehittää heitä systemaattisesti useamman vuoden putkeen, Virta toteaa.