Joel Wrightin KTP-pesti loppui lyhyeen — Viikonloppuna lähtee useampi tarjous uusille pelaajille

Isoa palkkaa tarjoava filippiiniläisseura Rain or Shine osti jamaikalais-amerikkalaisen pelaajan ulos KTP-sopimuksesta.

Linda Varoma

Joel Wright ehti olla Kotkassa noin viikon verran ennen kuin matka jatkui.
Joel Wright ehti olla Kotkassa noin viikon verran ennen kuin matka jatkui.

KTP-Basket kasaa joukkuettaan ennätyksellisen myöhään reilun kuukauden päästä alkavaan Korisliigakauteen.

Ulkomaalaisvahvistusten osalta palattiin perjantaina takaisin nollatilanteeseen, kun filippiiniläisseura Rain or Shine kaappasi kovameriittisen Joel Wrightin riveihinsä.

— Sopimuksessa oli buy-out-pykälä (sopimuksen ostopykälä), jonka uusi seura maksoi. Tiesimme, että näin voi jossain vaiheessa käydä, mutta en olisi arvannut, että näin pian, KTP-Basketin valmentaja Tomi Kaminen kertoi.

Wright on pelannut aiemminkin urallaan Filippiineillä kahden kuukauden verran. Tuolloin, vuonna 2016, joukkue oli Manilan Hotshots, ja Wright on kertonut kuukausipalkan olleen tuolloin 25 000 euroa plus bonukset.

— Lähes samoista luvuista puhutaan jälleen, Kaminen kertoo.

Ei vakuuttanut harjoituksissa

Kovia tilastoja muun muassa NBA:n kehitysliigassa ja kesäleireillä takoneesta Wrightilta odotettiin paljon, mutta mies ei vakuuttanut KTP:n harjoituksissa. Kaminen ei kuitenkaan lähde enää miehen otteita arvioimaan.

— Toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkoon.

KTP on joka tapauksessa taas lähtötilanteessa ulkomaan apujensa osalta. Kamisen tavoitteena on ollut saada ainakin kolme vahvistusta maahan elokuun aikana, mutta tavoitteen kanssa alkaa olla kiire.

— Neuvotteluja on käyty moneen suuntaan ja viikonlopun aikana lähtee useampi tarjous, Kaminen kertoo.

Langford harkinnassa, ei jenkkipelintekijää ainakaan heti

Viime kauden sentteri Kevin Langford lukeutuu edelleen Kamisen vaihtoehtoihin. Pelintekijän hankkimista Kaminen on miettinyt pitkään ja sillä saralla ajatus alkaa kirkastua. Pelintekovastuu uskotaan suomalaispelaajien vastuulle.

— Kyllä me lähdemme neljällä isommalla amerikkalaisella sarjaan. Jos se ei toimi, niin aina on mahdollista hankkia pelintekijä kesken kauden. Jos ottaisimme heti pelintekijän, niin siitä olisi hankalampi enää vaihtaa takaisin, Kaminen perustelee.

Kamisen ulkopolitiikka saattaa olla verkkaista, mutta kotimainen osasto on painanut hommia elokuun alusta asti.

— Aloitimme normaalia aikaisemmin ja olemme treenanneet kovaa. Tosi positiivinen henki on ollut koko ajan, Kaminen sanoo.