Karhulan Veikot vältti Karelian Hurmoksen, ensi viikon puolivälierissä vastassa TuTo — ”En kommentoi, kumpi olisi ollut mieluisampi”

Linda Varoma

KaVen pelaajat seurasivat verkon takaa, kuinka pallo painui Nurmon kenttään.

Karhulan Veikot kohtaa lentopallon 1-sarjan puolivälierissä Turun Toverit. KaVe onnistui saamaan lohkokolmosen vastaansa voittamalla kotisalissaan Nurmon Jymyn 3—0 (25—22, 25—15, 25—16).

Kolmen pisteen voitto nosti KaVen runkosarjan päätöskierroksella sijalle kuusi. Maaningan Mahdilla on 24 ottelun jälkeen sama pistemäärä (43) kuin KaVella, mutta KaVella on 15 voittoa Mahdin 14:ää vastaan.

Mikäli kolmen pisteen voitto olisi jäänyt ottamatta, olisi KaVe saanut puolivälierissä vastaan Karelian Hurmoksen (58 pistettä).

— En kommentoi, kumpi olisi ollut mieluisampi. No, TuTo (51 pistettä) on kolmosena ja Hurmos on koko kauden mittarilla ollut kovempi, mutta olisi sekin sopinut meille, KaVen päävalmentaja Matti Palonen sanoi.

Hurmosta vastaan KaVe pelasi runkosarjassa kaksi viisieräistä vääntöä, joista se voitti vierasottelun. TuTo vei KaVea Karhulassa 3—1 ja Turussa 3—0.

Kovempi sarja kuin viime vuonna

KaVe tavoitteli runkosarjasta paikkaa neljän joukossa, eikä se lopulta kamalan kauas jäänyt. Palosen mukaan tavoite oli kova.

— Sarjassa oli kova kärkiviisikko, ja Mahtikin oli kova ennen kuin heidän hakkurinsa lähti ja peli sekosi täysin. Runkosarja oli tasokas. Pelasimme paljon paremmin kuin viime vuonna. Nyt käänsimme viisieräiset voitoiksi, viime vuonna oli toisin, Palonen sanoi.

Viime kaudella KaVe sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja putosi puolivälierssä Lempäälän Kisalle.

Keskikaista käyttöön

Todennäköisesti puolivälierät alkavat tulevana lauantaina Karhulassa. Toinen osaottelu pelataan sunnuntaina Turussa, ja jos voitot ovat tasan, pelataan ottelusarjan ratkaiseva erä.

— Otteluihin pitää mennä hyvällä syötöllä. TuTolla on niin monipuolinen hyökkäyskalusto, että syötön on oltava heille vaikea.

KaVekin on tarkoituksella yrittänyt monipuolistaa hyökkäystään. Palosen mukaan keskihyökkäys on ollut liian vähällä käytöllä, ja paikkoja on pelattu vain laitoihin.

— Olemme viiden viimeisen pelin aikana ajaneet keskihyökkäystä sisään pistemenetysten uhallakin. Nyt (passari) Joona Väänänen uskaltaa heittää palloa keskelle huonommastakin paikasta.

Pisteitä paukkui tasaisesti

Nurmoa vastaan myös keskikaista oli kovassa käytössä, ja sieltä parhaana palkittu Anton Lepistö (12 pistettä) rokotti vieraita antaumuksella. Laidoilta iskivät Marko Määttänen (12), Aleksander Rastamo (11) ja Henri Piipari (10).

Avauserä oli vielä nihkeä, ja etenkin torjuntapisteet olivat harvassa. Jymy ajoi KaVen 7—2-johdon kiinni ja piti kotijoukkuetta pinteessä erän lopulle asti.

Toinen ja kolmas erä olivat jo helppoja nakkeja.

— Avauserä oli löysä, tuli helppoja virheitä ja torjunta oli vähän miten sattuu. Sen jälkeen parani. Vastustaja nosti huonosti, siinä mielessä oli aika helppo työ, Palonen summasi.