Titaanit pääsee vihdoin ensi viikolla jäälle – tosin vain pienryhmissä: "Parempi tämäkin lupa on kuin ei lupaa ollenkaan"

Jääkiekon Suomi-sarja pyritään pelaamaan loppuun, mutta neljältä seuralta puuttuu vielä lupa jatkaa.

Kimmo Seppälä

Titaanit on viimeksi pelannut kotikaukalossa marraskuun puolivälissä Raahe-Kiekkoa vastaan.
Titaanit on viimeksi pelannut kotikaukalossa marraskuun puolivälissä Raahe-Kiekkoa vastaan.

Titaanien jääkiekkojoukkue pääsee ensi viikolla jäälle, ensimmäistä kertaa sitten marraskuun lopun. Kotkalainen suomisarjaseura sai viime viikolla kaupungilta ja Kymsotelta luvan aloittaa harjoittelu pienryhmissä helmikuun alusta alkaen ja pelata kausi loppuun.

Sarjan on määrä jatkua helmikuun 13. päivänä.

– Onhan se jääkiekossa haastavaa, kun ei pääse koko joukkueen voimin harjoittelemaan, mutta parempi tämäkin lupa on kuin ei lupaa ollenkaan, Titaanien puheenjohtaja Aapo Lampinen sanoo.

– Pelit on tietysti pelattava ilman yleisöä, mutta ei kai kukaan mitään muuta odottanutkaan.

Kuusi ottelua per seura, 12 joukkuetta jatkaa

Suomisarjan 14 seuraa ovat jääkiekkoliiton johdolla sopineet, että kaikki joukkueet pelaavat vielä kuusi runkosarjaottelua, riippumatta siitä kuinka monta ottelua seurat ehtivät ennen koronakeskeytystä pelata. Seurat tulevat siten pelanneeksi 16–20 ottelua (Titaanit 19), kun alun perin ohjelmassa piti olla 30 runkosarjakierrosta.

Runkosarjan lopullinen sarjataulukko määräytyy ottelukohtaisen pistekeskiarvon perusteella. Sarjan neljä parasta jatkaa sitten suoraan puolivälieriin ja sijoille 5–12 päätyneet pelaavat "villi kortti -kierroksen" neljästä muusta puolivälieräpaikasta.

Jo aiemmin on päätetty, että sarjasta ei putoa yksikään joukkue. Titaanit on sarjassa 13:ntena eli viimeistä edellisenä.

Parempi tämäkin lupa on kuin ei lupaa ollenkaan. — Aapo Lampinen

Neljä seuraa vielä ilman ottelulupaa

Loput ottelut pelataan kahdessa maantieteellisessä "lohkossa" pitkien matkustamisten välttämiseksi. Titaanit kohtaa vielä Karhu HT:n Porissa, HC Giantsin, Huntersin ja HCIK:n Kotkassa ja lopuksi Järvenpään Haukat ja Nokian Pyryn vieraskentillä.

– Vielä on vähän auki, saavatko kaikki seurat luvan pelata. Neljä seuraa taitaa olla vielä ilman lupaa, Lampinen sanoo.

Uusmaalaiset Hunters ja Haukat eivät toistaiseksi ole saaneet lupaa edes harjoittelun aloittamiselle. Oululainen Laser HT ja uusikaarlepyyläinen Muik Hockey taas voivat harjoitella pienryhmissä, mutta ottelulupaa ei ole.

– Onhan tämä toinen peräkkäinen tynkäkausi etenkin pelaajien kannalta ikävää, mutta yhteiskunnallisesti urheilu on tässä tilanteessa kuitenkin aika pienessä roolissa. Terveys edellä on mentävä, Lampinen sanoo.

Titaanien taloudelle tyhjille katsomoille pelaaminen on huono juttu, mutta kun isoja palkkakuluja ei ole, seura selvinnee ilman kohtalokkaita kolhuja.

Aapo Lampinen toivoo muidenkin selviytyvän.

– Toivottavasti kovin moni seura ei joudu mahdottoman tilanteen eteen. Liigan puolelta on kuulunut aika huolestuttavia viestejä.

Uusimmat uutiset