Smash-Kotkalla loistava lauantai — naiset liigan kärkeen ja miehet kakkoseksi

Jukka Lehtoranta

Oona Orpana oli ehtinyt tennisliigan otteluun Smash-Kotkan avuksi ja teki selvää jälkeä TVS:ää vastaan.
Oona Orpana oli ehtinyt tennisliigan otteluun Smash-Kotkan avuksi ja teki selvää jälkeä TVS:ää vastaan.

Smash-Kotkan joukkueilla oli loistava lauantai tennisliigan naisten ja miesten kierroksella. Naiset kukistivat kotikentällä Turun Verkkopalloseuran murskaavasti 3—0 ja miehet hakivat Valkeakoskelta 3—1-voiton VT:stä.

Smash-Kotka nousi naisten liigan kärkipaikalle ja miesten puolella sarjakakkoseksi helsinkiläisen HLK:n kintereille.

Kotkalaisten menestystä jelppasi ammattilaisvahvistusten mukanaolo. Oona Orpana oli ehtinyt kiireiltään naisten joukkueen avuksi, ja Ivan Nedelko miesten. Molemmat hoitelivat joukkueidensa tilille kaksi voittopistettä.

Orpana antoi kaksipelivastustajalleen Clarissa Blomqvistille vain kaksi peliä, ja seurakaveri Venla Ahti oli vieläkin tylympi ottelussaan Cecilia Johansenin vastaan: 6—0, 6—0. Nelinpelissä kotkalaisten voittonumerot olivat 6—4, 6—2.

— Meillä on oikein hyvä joukkue. Ensimmäinen tavoite on päästä pudotuspeleihin. Sen jälkeen voi tapahtua mitä vain, Orpana sanoi.

Haminalaislähtöinen suurlupaus palasi täksi kaudeksi Smash-Kotkan liigajoukkueen riveihin, eikä ole katunut.

— Täällä on hyvä henki, ja kaikki ovat täysillä mukana. Olen mukana niin paljon kuin voin.

Orpanasta Vuoden naispelaaja

Orpana palkittiin perjantaina valtakunnallisessa tennisgaalassa Vuoden parhaana naispelaajana. Hän on ollut tänä vuonna kaksinpelin finaalissa kolmessa ITF-turnauksessa ja noussut ammattilaisten rankingissa sijalle 494.

Lokakuussa Orpana otti Ranskassa uransa isoimman voiton, kun saksalainen Antonia Lottner kukistui Cherbourgin ITF-turnauksessa 6—3, 6—3. Lottner on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 160.

— Hyvä vuosi tämä on ollut, kun ei ole ollut loukkaantumisiakaan.

Jukka Lehtoranta

Venla Ahti oli Cecilia Johansenille tyly emäntä: 6—0, 6—0.
Venla Ahti oli Cecilia Johansenille tyly emäntä: 6—0, 6—0.

— Rankingista en ota paineita. Haluan nauttia ja harjoitella hyvin. Kun niin tekee, tulokset ovat parhaalla mahdollisella tasolla, Orpana sanoi.

Miesten liiga:

VT—Smash-Kotka 1—3

Jukka Kohtamäki—Ivan Nedelko 2—6 , 3—6, Joonas Salonen—Ville-Petteri Ahti 5—7 , 2—6, Pauli Partinen—Leevi Säätelä 6—2 , 7—6, Valtteri Telinkangas/Leevi Leivo—Ivan Nedelko/Ville-Petteri Ahti 3—6 , 4—6.

Naisten liiga:

Smash-Kotka—TVS 3—0

Oona Orpana—Clarissa Blomqvist 6—1 , 6—1, Venla Ahti—Cecilia Johansen 6—0 , 6—0, Oona Orpana/Venla Ahti—Clarissa Blomqvist/Cecilia Johansen 6—4 , 6—2.