Kakkoseen noussut KTP luottaa maalivahtipelissä 15-vuotiaaseen Ellan Arpiaiseen – "Ikä ei ole kynnyskysymys, jos tahto- ja taitotaso ovat kohdallaan"

Haminalaisesta tehtiin pikkutyttönä maalivahti, koska hän ei pelännyt palloa.

Antti Kaarto

Ellan Arpiainen vahtii KTP:n maalia tulevalla kaudella.
Ellan Arpiainen vahtii KTP:n maalia tulevalla kaudella.

Naisten jalkapallon Kakkoseen ensi kaudeksi noussut KTP kiinnitti ykkösmaalivahdikseen vuonna 2005 syntyneen haminalaisen Ellan Arpiaisen. Kyllä, ykkösmaalivahdikseen.

– Hänessä on valtavasti lahjakkuutta ja potentiaalia. Hyvässä valmennuksessa ja vaativassa ympäristössä hänen kehityksensä voi olla hyvinkin nopeaa, sanoo KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus.

– Haluamme parhaat paikalliset pelaajat, jotka haluavat mennä eteenpäin. Ikä ei ole kynnyskysymys. Jos tahto- ja taitotaso ovat kohdallaan, eteenpäin pääsee ja haasteita löytyy.

Haminan Pallo-Kissojen kasvatti on viimeksi pelannut HaPK:n lisäksi Kouvolan Jalkapallossa sekä omassa ikäluokassaan että B-tytöissä. Naisten otteluita hänellä ei ole tilillään.

– Minulla on hyvä fiilis tulevista peleistä. Toivon, että ne olisivat paljon kovempia ja nopeampia kuin B-tyttöjen pelit, Arpiainen sanoo.

KTP:ssä pari vuotta ykkösmaalivahtina pelannut Sonja Leino loukkaantui kauden viimeisessä ottelussa ja menee jalkaleikkaukseen.

Palloa pelkäämätön tyttö sai maalivahdin paikan

Arpiaisesta tuli maalivahti jo pikkutyttönä.

– Joukkueeni ensimmäisessä turnauksessa maalivahtimme pelkäsi palloa. Minut laitettiin maalille, koska olin ainoa, joka ei pelännyt, hän kertoo.

Rohkeuden hän laskee edelleen yhdeksi vahvuuksistaan, samoin jalalla pelaamisen ja molempijalkaisuuden.

Arpiainen on ollut myös kenttäpelaajana, mutta paras pelipaikka löytyi lopulta tolppien välistä. Hän oli kaudella 2019 mukana aluejoukkuetoiminnassa, mutta tällä kaudella pelaaminen ei onnistunut.

– Minulla oli talvilomasta asti mykoplasma. Sain luvan aloittaa harjoittelun vasta viikko sitten, Arpiainen kertoo.

Arpiainen on KTP:n ensimmäinen sopimuspelaaja. Gummerus ennakoi, että viime kaudella nousuun yltänyt joukkue "pysyy aika kivasti kasassa".