Smash-Kotkan miehet jäivät ilman SM-mitalia, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä — Ville-Petteri Ahti valittiin liigan fair play -pelaajaksi ja Vesa Ahti divarin parhaaksi

Suomen Tennisliitto/ Heidi Koivunen

Vesa Ahti, Pavel Shtshaja-Zubrov, Valtteri Ahti, Ville-Petteri Ahti ja Leevi Säätelä poseerasivat kunniakirjan ja kuohujuoman kanssa.

Smash-Kotkan valmentajan Pasi Ahdin mukaan Tennisliigan tämänvuotinen finaalitapahtuma oli menestys, vaikkei se seuran miehille SM-pronssia tuonutkaan.

Smash-Kotka kohtasi lauantaina pronssiottelussa Helsingin Lawn-Tennis Klubin. Aiemmin pronssit on annettu molempien välierien häviäjille, nyt miesten ja naisten pronssiottelut pelattiin samana päivänä finaalien kanssa Helsingin Talissa.

— Tämä on oikea tapa ratkaista mitalit. Oli se uskomatonta, että pronssiottelua seurasi parisataa ihmistä. 40 oli tullut meitä kannustamaan. Hieno uudistus, mutta ei se pientä potutusta poista, Ahti sanoi.

Ratkaisu nelinpeleissä

HLK vei pronssit otteluin 3—2, vaikka Kotka johti hieman yllättäen kaksinpelien jälkeen 2—1. Ville-Petteri Ahti otti komean päänahan HLK:n toisesta virolaisvahvistuksesta Karl Kiur Saaresta, ja Leevi Säätelä voitti nuoren August Ehrnroothin. HLK:n Masi Sarpola päihitti kakkospelaajien ottelussa Kotkan venäläispelaaja Pavel Shtshaja-Zubrovin.

Kotkalle olisi riittänyt pronssiin voitto toisesta nelinpelistä, mutta HLK vei molemmat. Helsinkiläisten ykkösparin muodostivat Saar ja toinen virolainen Daniil Glinka. Shtshaja-Zubrov ja Säätelä panivat yllättävän hyvin kampoihin, mutta kaikki jäi kakkosparin varaan.

Smash-Kotka laittoi Sarpolaa ja Matti Mannista vastaan Ville-Petteri ja Vesa Ahdin. HLK voitti 6—1, 6—3.

— Vesa on melkein jo vahvin nelinpelaajamme, mutta ei ollut helppoa nuorelle miehelle tulla kylmänä pelaajana ison yleisön eteen. Viltsullakin oli paha paikka, kun joutui nelinpeliin suoraan pitkästä ja tiukasta matsista, Pasi Ahti sanoi.

Ville-Petteri Ahti valittiin pelaajien äänestyksessä miesten liigan fair play -pelaajaksi toista vuotta peräkkäin. Vesa Ahti puolestaan palkittiin 1. divisioonan parhaana pelaajana.

Sekä miesten että naisten liigamestaruuden voitti HVS-Tennis.

Naisten joukkueeseen vahvistusta

Liigaseuran tulevaisuus näyttää mukavalta. Kakkosjoukkue voitti divarin ylivoimaisesti. Naisetkin säilyivät liigassa, ja naisten kakkosjoukkue karsii 1. divisioonaan.

Joukkueet jatkavat Ahdin mukaan ainakin lähes nykypelaajistoillaan.

— Meillä ei ole tarvetta soitella ympäri maata ja etsiä uusia pelaajia, vaan voimme keskittyä kasvattamaan omia nuoria liigakentille. Naisten joukkueeseen liittyy Eveliina Koivupuisto, joka pelasi liigaa GT:ssä. Hän tuli Kotkaan opiskelemaan ja on harjoitellut kanssamme syksystä asti, Ahti kertoi.

Tällä kaudella naisten liigaa pelasivat vain nuoret Venla Ahti ja Eeva Ristola.