Aleksi Leppä huippuvireessä kiväärin SM-kilpailuissa — Neljä Suomen mestaruutta

Marko Leppä

Kiväärin asentokilpailun mitalikolmikko: Juho Kurki (vasemmalla), Aleksi Leppä ja Joni Stenström.
Kiväärin asentokilpailun mitalikolmikko: Juho Kurki (vasemmalla), Aleksi Leppä ja Joni Stenström.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä oli huippuvireessä viikonloppuna Salossa 50 metrin kiväärin SM-kilpailuissa. Lauantaina Leppä voitti Suomen mestaruuden 50 metrin 3x40 laukauksen kisassa, ja sunnuntaina tuli kultaa 60 laukauksen makuuammunnassa.

Asentokilpailun mestaruus oli Lepälle lajin ensimmäinen.

— Kokonaistulokseen olin erittäin tyytyväinen, sillä keli ei ollut ihan helppo, Leppä kertoi tiedotteessaan.

Peruskilpailussa Leppä ampui tuloksen 1 174 parantaen ennätystään pisteellä. Tulos oikeutti kisan kakkospaikalle pisteen päähän johtavaa Kankaanpään Juho Kurkea.

Finaalissa Lepän polviasento tuotti ongelmia. Sijoitus putosi seitsemänneksi eron kasvaessa kärkeen yli viidellä pisteellä. Makuuammunta sen sijaan Lepällä kulki, ja hän ampui finaalin parhaan tuloksen nousten jo kolmanneksi. Toisen pystyammunnan jälkeen Leppä oli noussut toiseksi.

Eroa johtavaan Kurkeen oli ennen viimeistä laukausta enää vain 0,3 pistettä. Kurki ampui 9,0 ja Leppä 9,8.

— Peruskisa oli tänään hyvää tekemistä. Polvi oli hyvä ja makuulta tuli muutama oma typerä virhe, mutta olin kuitenkin tyytyväinen ja sain pystyn kulkemaan vaikean alun jälkeen todella hyvin. Finaalin alku oli polvelta huono, mutta sen jälkeen finaali kulki hyvin. Varsinkin makuuseen olin todella tyytyväinen. Kokonaisuudessaan päivä oli erittäin onnistunut. Peruskisassa oma ennätys ja minun ensimmäinen Suomen mestaruuteni 50 metrin asentokisassa, Leppä iloitsi.

Haminan Ampumaseuran joukkue voitti Suomen mestaruuden joukkuekisassa. Lepän lisäksi joukkueessa ampuivat Juha Rutonen (9:s) ja Antti Puhakka (12:s).

Sunnuntaina Leppä jatkoi hyviä esityksiään paukuttamalla myös makuukisan 60 laukauksen mestariksi tuloksella 620,9. Leppä voitti kakkoseksi ampuneen Oulun Juho Aution 1,0 pisteellä. Pronssille nousi Espoon Björn Friman.

— Karsinta oli haastava (613,7). Alku oli hyvä, mutta keli oli vaikea ja minulle oli ongelmia makuuasennon kanssa. Peruskilpailu taas meni todella hyvin. Sain hyvän asennon heti alusta alkaen. Tavoite oli saada 620 rikki ja siihen pääsin, joten olin todella tyytyväinen ja se riitti vielä voittoonkin, Leppä sanoi.

HAS oli joukkuekisan ykkönen tässäkin lajissa, kun Puhakka oli kymmenes ja Rutonen 15:s. Näin Leppä nettosi viikonlopusta neljä Suomen mestaruutta.