MM-voittaja Aleksi Leppä nostettiin sunnuntaina kovaan seuraan: Samassa kunniagalleriassa Juha Hirvi, Aki Parviainen, Antti Ruuskanen, Minna Nieminen...

leppa.fi

Aleksi Lepän kuvalaatta paljastettiin sunnuntaina.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä on päässyt Tanhuvaaran urheiluopiston Wall of Fameen. Lepän kuvalaatta paljastettiin urheiluopistolla sunnuntaina.

Valmennuspäällikkö Jarmo Hirvonen lanseerasi kunniagallerian viime vuonna, kun Suomen toiseksi vanhin urheiluopisto vietti 100-vuotispäiviään. Paljastustilaisuudessa seinälle nostettiin yhdeksän urheilijan kuvat, Leppä on nyt gallerian kymmenes.

Saadakseen laatan tulee urheilijan olla MM- tai olympiamitalisti, joka on ollut pitkään tekemisissä Tanhuvaaran kanssa, joko harjoitellut tai opiskellut siellä.

— Oli hienoa päästä kuuluisien urheilijoiden joukkoon ja saada kuva seinälle Tanhuvaaraan, jossa on leireilty ja harjoiteltu todella kauan, Aleksi Leppä sanoi.

Lepän lisäksi kunniagalleriaan ovat päässeet ampujat Juha Hirvi, Henri Häkkinen ja Minna Leinonen, keihäänheittäjät Aki Parviainen, Hannu Siitonen, Antti Ruuskanen ja Heli Rantanen sekä yhdistetyn urheilija Jouko Karjalainen ja soutaja Minna Nieminen.

Laatan paljastustilaisuudessa oli paikalla Tanhuvaaran henkilökuntaa, ammunnan valtakunnallinen akatemia sekä pesäpalloakatemian johto. Opiston rehtori ja toimistusjohtaja Erkki Kauppinen piti juhlapuheen.

Leppä voitti syksyllä maailmanmestaruuden 300 metrin vakiokiväärissä sekä 300 metrin 3x40 laukauksen täysottelussa.